Milan Feranec

Milan Feranec

Datum narození: 18. 1. 1964
Místo narození: Snina, Slovensko
Profese: politik hnutí ANO 2011, právník

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Milan Feranec, od února 2014 do listopadu 2017 náměstek ministra dopravy, ve volbách 2021 obhájil poslanecký mandát. Zvolen byl v Olomouckém kraji.

Absolvoval Vojenskou politickou akademii Klementa Gottwalda v Bratislavě. Ještě na škole se Milan Feranec rozhodl vstoupit do KSČ. Po Sametové revoluci 1989 vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně.

Milan Feranec i podnikal

Pracoval mj. jako podnikový právník, manažer majetkových účastí v akciové společnosti Agrofert Holding či v akciové společnosti AGRO Jevišovice. Posléze Milan Feranec podnikal. Byl také předsedou dozorčí rady Českých drah.

Svou politickou kariéru zahájil v únoru 2014, kdy ho tehdejší ministr dopravy Antonín Prachař jmenoval náměstkem. Jím byl do listopadu 2017, tedy i za ministra Dana Ťoka. Jelikož Milan Feranec ve volbách získal poslanecký mandát, na post na ministerstvu rezignoval.

Feranec skončil jako 1. náhradník

V rámci komunální politiky byl Milan Feranec roku 2014 zvolen do Zastupitelstva města Olomouc. V krajských volbách 2016 mu štěstí moc přálo, skončil jako první náhradník. Ve volbách 2018 obhájil post zastupitele města.

Po neúspěch v předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, si Milan Feranec počkal čtyři roky, aby usedl do křesla v dolní komoře, tedy po volbách 2017. Po volbách 2021 v něm setrval.

Milan Feranec je ženatý.

 

Další Politici

zobrazit profil Jaroslav Hejl
Jaroslav Hejl
zobrazit profil Jiří Pospíšil
Jiří Pospíšil
zobrazit profil Petr Zahradníček
Petr Zahradníček
zobrazit profil John Fitzgerald Kennedy
John Fitzgerald Kennedy
zobrazit profil Petr Navrátil
Petr Navrátil
zobrazit profil Patrik Kunčar
Patrik Kunčar
zobrazit profil Josef Bazala
Josef Bazala
zobrazit profil Václav Hampl
Václav Hampl