Jan Horník

Jan Horník

Datum narození: 19. 3. 1954
Místo narození: Mariánské Lázně
Profese: politik hnutí STAN, 2. senátor za Karlovy Vary
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí STAN Jan Horník, dlouholetý starosta města Boží Dar, byl v letech 2004 až 2022 senátorem za obvod č. 1 - Karlovy Vary.

Po absolvování oboru meliorace na Vysoké škole zemědělské v Praze Jan Horník působil v řadě funkcí v Agroprojektu, byl šéfem pobočky JZD Chýně, staral se o majetek TJ Jáchymov jako vedoucí lyžařského areálu a správy majetku. Podnikal v oblasti ubytovacích služeb.

Starostou se Horník stal v roce 1990

V roce 1990 byl Jan Horník poprvé zvolen starostou Božího Darul. Od té doby post pokaždé obhájil. Boží dar je unikátní mj. tím, jak dokáže získávat dotace z EU. Např. ve volebním období 2006 až 2010 město, se svými 180 obyvateli, získalo z Evropských fondů 112 miliónů korun.

V roce 2000 Jan Horník započal svou politickou kariéru i v krajském zastupitelstvu.

V roce 2004 byl Jan Horník zvolen senátorem v obvodu č. 1 - Karlovy Vary za uskupení Alternativa. Roku 2010 křeslo v horní komoře obhájil mj. za hnutí STAN, jehož členem se stal v roce 2009.

senátních volbách 2016 Jan Horník opět uspěl. Jeho kandidaturu podporovala i KDU-ČSL. V senátních volbách 2022 mu štěstí nepřálo a nepostoupil ani do druhé kola. Skončil na čtvrtém místě.

O JANU HORNÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Jan Horník je podruhé ženatý. Z prvního manželství má dceru Michaelu, s druhou ženou vychovává syny Daniela a Sebastiana. Mezi politikovy koníčky patří sport, zejména volejbal a lyžování.

 

 

Články o celebritě

Pandemický zákon: Jak má Válek rozdané karty? Naběhl si a dostal facku, říká politolog Pandemický zákon: Jak má Válek rozdané karty? Naběhl si a dostal facku, říká politolog Pokud nebude pandemický zákon, budu muset žádat o nouzový stav. Tím včera v Senátu hrozil ministr zd... číst článek
Ministra Válka trápí výhřez ploténky. Hrajete si tu karty na mobilu, šili do něj senátoři Ministra Válka trápí výhřez ploténky. Hrajete si tu karty na mobilu, šili do něj senátoři Projednávání novely pandemického zákona ve Sněmovně provázely ve čtvrtek některé kuriozní situace. D... číst článek
Na schvalování pandemického zákona bylo málo času, napadli proces opoziční senátoři Na schvalování pandemického zákona bylo málo času, napadli proces opoziční senátoři Senátoři STAN, Pirátů a ODS napadli u Ústavního soudu pandemický zákon kvůli způsobu přijetí i tomu,... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ivana Bartošová
Ivana Bartošová
zobrazit profil Karel Smetana
Karel Smetana
zobrazit profil Pavel Čižinský
Pavel Čižinský
zobrazit profil Martin Kuba
Martin Kuba
zobrazit profil Miloslav Zeman
Miloslav Zeman
zobrazit profil Zbyněk Stanjura
Zbyněk Stanjura
zobrazit profil Hana Žáková
Hana Žáková
zobrazit profil Jan Hamáček
Jan Hamáček