Robert Plaga

Datum narození: 21. 7. 1978
Profese: politik hnutí ANO, vysokoškolský pedagog
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO Roberta Plaga, který působil jako náměstek ministra školství, byl po volbách 2017 opakovaně jmenován šéfem tohoto resortu. Skončil v prosinci 2021.

Po střední škole Robert Plaga vystudoval veřejnou správu, finance, daně a účetnictví na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně a hospodářskou politiku a správu tamtéž, kde posléze vyučoval, podobně jako na Fakultě regionálního rozvoje a mezinárodních studií.

ROBERT PLAGA - PŘEDNOST DOSTAL REKTOR BEK

 

Před svým prvním nástupem na ministerstvo školství, kde Robert Plaga ve funkci vrchního ředitele sekce řízení operačních programů EU setrval v prosinci 2011 jen několik dní, byl vedoucím Ústavu regionálního rozvoje a veřejné správy, poradcem, lektorem a konzultantech ve firmách Eurion a RBE Consult, které spoluvlastnil.

Roku 2012 se Robert Plaga stal ředitelem Centra pro transfer technologií Mendelovy univerzity a v únoru 2015 se na ministerstvo školství vrátil, tentokrát jako politický náměstek za hnutí ANO 2011. Později se přesunul na post náměstka pro vysoké školy, vědu a výzkum.

Do komunální politiky Robert Plaga vstoupil ve volbách 2014, kdy byl zvolen zastupitelem města Brna. Ve volbách 2016 sice křeslo v Zastupitelstvu Jihomoravského kraje získal, ale kvůli neslučitelnosti souběhu funkcí se ho vzdal.

O ROBERTU PLAGOVI ČTĚTE ZDE>>

Po volbách 2017 byl Robert Plaga prezidentem Milošem Zemanem 13. prosince jmenován ministrem školství v menšinové vládě Andreje Babiše a posléze znovu 27. června 2018 do téže funkce. V ní skočil v prosinci 2021.

 

Články o celebritě

Úděl ministra školství: Plaga a Gazdík o výzvách a povinnostech. A chvála i výtky pro končícího Balaše Úděl ministra školství: Plaga a Gazdík o výzvách a povinnostech. A chvála i výtky pro končícího Balaše Současný ministr školství Vladimír Balaš (STAN) skládá svou funkci. Blesk se dotázal jeho předchůdců... číst článek
Mendelova univerzita dojela na chyby za Nerudové: Akreditační úřad jí sebral doktorské programy! Mendelova univerzita dojela na chyby za Nerudové: Akreditační úřad jí sebral doktorské programy! Rada Národního akreditačního úřadu (NAÚ) se shodla na odebrání institucionální akreditace Mendelově ... číst článek
Balašovi pomůže vést rezort školství 16 lidí. Radit mu bude i Babišův exministr či předchůdce Gazdík Balašovi pomůže vést rezort školství 16 lidí. Radit mu bude i Babišův exministr či předchůdce Gazdík Ministru školství Vladimíru Balašovi (za STAN) bude se vzdělávací politikou pomáhat 16 poradců. Jsou... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Peter Hromádka
Peter Hromádka
zobrazit profil Pavel Studnička
Pavel Studnička
zobrazit profil Alexandra Udženija
Alexandra Udženija
zobrazit profil Radek Zlesák
Radek Zlesák
zobrazit profil Karla Šlechtová
Karla Šlechtová
zobrazit profil Jan  Fischer
Jan Fischer
zobrazit profil Jiří Oberfalzer
Jiří Oberfalzer
zobrazit profil Jiří Dort
Jiří Dort