Ondřej Prokop

Ondřej Prokop

Datum narození: 8. 1. 1989
Místo narození: Praha
Profese: politika hnutí ANO 2011, ekonom, podnikatel

Související celebrity

Životopis

Politika hnutí ANO 2011 Ondřeje Prokopa Babišovci do komunálních voleb 2022 vyslali jako dvojku pražské a lídra kandidátky městské části Praha 11.

Už jako dítě si Ondřej Prokop přál stát se po otci podnikatelem. To se mu splnilo již v 18 letech, kdy se začal věnovat marketingu. Jeho firmy se zabývají hlavně průzkumy trhu, kontrolou neadresné distribuce a online marketingem. Vystudoval ekonomii na Vysoké škole finanční a správní.

Léta podporuje nejrůznější iniciativy, od Rekonstrukce státu po Nadační fond proti korupci. Ke změnám politického prostředí to podle představ Ondřeje Prokopa nestačilo, a tak se nakonec rozhodl aktivně zapojit sám.

Do politiky Prokop vkročil roku 2015

Do komunální politiky od roku 2013 člen hnutí ANO 2011 Ondřej Prokop vstoupil v roce 2015, kdy z pracovních důvodů odstoupil kolega Martin Polách (ANO). Post ve volbách 2018 obhájil, ale na podzim 2021 byl odvolán. Údajně proto, že při sněmovní kampani kritizoval Piráty.

Ve volbách 2018 se Ondřej Prokop probojoval do Zastupitelstva hlavního města Prahy. Do komunálních voleb 2022 jej hnutí Andreje Babiše vyslalo jako dvojku pražské (za jedničkou Patrikem Nacherem) a lídra kandidátky městské části Praha 11.

Mezi koníčky Ondřeje Prokopa patří výlety na kole, do lesa nebo vlastně kamkoliv, kde může být se svými přáteli. Když je jen trochu hezky, usedne na motorku a čistí si hlavu za zvuků motoru. V zimě jezdí na lyže, celoročně běhá a zajímá se o nejnovější technologie - kvůli tomuto koníčku si dokonce pořídil elektromobil. Také rád a hodně cestuje po světě.

Ondřej Prokop je ženatý. Z předchozího vztahu má dceru Stellu a syna Olivera.

O KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH 2022 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Hana Aulická Jírovcová
Hana Aulická Jírovcová
zobrazit profil Martin Škorpík
Martin Škorpík
zobrazit profil Jiří Snížek
Jiří Snížek
zobrazit profil Peter Pellegrini
Peter Pellegrini
zobrazit profil Michal Zácha
Michal Zácha
zobrazit profil Václav Votava
Václav Votava
zobrazit profil Marek Lahoda
Marek Lahoda
zobrazit profil Marek Novák
Marek Novák