Tomáš Macura

Tomáš Macura

Datum narození: 6. 5. 1964
Místo narození: Karviná
Profese: bývalý politik hnutí ANO 2011, 10. primátor Ostravy, ekonom
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Tomáš Macura, někdejší politik hnutí ANO 2011, byl od listopadu 2014 do dubna 2023 primátorem Ostravy.

Po oboru finance a úvěr na Vysoké škole ekonomické v Praze Tomáš Macura absolvoval MBA program na Prague International Business School. Poté pracoval mj. ve Státní bance československé nebo ve společnosti Walmark, kde byl generálním ředitelem a poté i jejím akcionářem.

TOMÁŠ MACURA A DALŠÍ KANDIDÁTI NA PRIMÁTORA

Do ANO Macura vstoupil roku 2017

V komunálních volbách 2014 tehdy nestraník Tomáš Macura vedl ostravskou kandidátku hnutí ANO 2011. V listopadu 2014 byl zvolen primátorem.

Posléze se o Tomáši Macurovi mluvilo také v souvislosti s rodinným provozem horské chaty nebo podílu ve společnosti, která vlastní hotel na Srí Lance. Tvrdil, že kvůli politice byznys ukončil, finance tak dostala na starosti manželka.

V roce 2017 Tomáš Macura vstoupil do hnutí ANO, které jej do komunálních voleb 2018 vyslalo zopakovat vítězství a obhájit křeslo primátora Ostravy, což se mu podařilo. Lídrem byll i ve volbách 2022. Poté si post udržel. Stal se tak nejdéle sloužícím primátorem Ostravy.

V únoru 2023 Tomáš Macura oznámil, že se rozhodl odejí z hnutí ANO. V dubnu 2023 jej ve funkci primátora nahradil Jan Dohnal (ODS).

Macura se angažuje pro domácí zvířata

O TOMÁŠI MACUROVI ČTĚTE ZDE>>

Tomáš Macura je ženatý a má dvě děti. Chová psy a kočky, pracuje v několika organizacích zabývajících se chovem domácích zvířat, stal se předsedou správní rady Nadace na pomoc zvířatům.

 

 

Články o celebritě

Babiš prý konečně pochopil, jak funguje Sněmovna: Poslancem je 10 let, smějí se ve vládní koalici Babiš prý konečně pochopil, jak funguje Sněmovna: Poslancem je 10 let, smějí se ve vládní koalici Andrej Babiš (ANO) ve středu večer oznámil, že zůstává předsedou ANO i poslancem. Konečně dle svých ... číst článek
Babiš zůstává v čele ANO i ve Sněmovně, omezí však aktivity. Koho označil za zrádce? Babiš zůstává v čele ANO i ve Sněmovně, omezí však aktivity. Koho označil za zrádce? Šéfem ANO zůstává i nadále Andrej Babiš, který si ponechá poslanecký mandát - ve Sněmovně tak navzdo... číst článek
Den D: Babiš už o svém osudu rozhodl a zašel do práce, ANO mlčí. Jaké scénáře nastínili experti? Den D: Babiš už o svém osudu rozhodl a zašel do práce, ANO mlčí. Jaké scénáře nastínili experti? Předseda hnutí ANO Andrej Babiš (ANO) podle osloveného politologa drtivě projel prezidentské volby, ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Antl
Miroslav Antl
zobrazit profil Robert Šlachta
Robert Šlachta
zobrazit profil František Gábor
František Gábor
zobrazit profil Ilona Tajchnerová
Ilona Tajchnerová
zobrazit profil Martin Baxa
Martin Baxa