Miroslav Adámek

Miroslav Adámek

Datum narození: 26. 4. 1973
Místo narození: Šumperk
Profese: senátor za hnutí ANO, nestraník, pedagog
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Pedagog Miroslav Adámek se ve volbách 2018 stal jediným novým senátorem zvoleným za hnutí ANO 2011. Mandát získal v obvodu č. 65 - Šumperk.

Původní profesí mechanik seřizovač pro výrobní linky Miroslav Adámek začínal jako dělník v truhlářské dílně. Při zaměstnání vystudoval obor pedagogika-sociální práce na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

MIROSLAV ADÁMEK A DALŠÍ KANDIDÁTI NA SENÁTORA

Poté byl Miroslav Adámek jedenáct let kurátorem pro mládež na radnici v Šumperku. Působil také coby okresní protidrogový koordinátor. Roku 2008 se stal ředitelem obecně prospěšné společnosti PONTIS Šumperk, která poskytuje sociální služby od dětí až po seniory, a to též těm postiženým.

Do politiky Miroslav Adámek vstoupil ve volbách 2018, kdy jako nestraník za hnutí ANO 2011 v druhém kole porazil bezpartijního kandidáta KDU-ČSL Zdeňka Brože, předchozího senátora, a získal křeslo v horní komoře za obvod č. 65 - Šumperk. Stal se tak jediným novým senátorem hnutí Andreje Babiše.

Ve volném čase Miroslav Adámek rád sportuje. Dříve spolupracoval s Horskou službou ČR jako figurant pro výcvik lavinových psů.

Miroslav Adámek je ženatý, má syna a dceru.

 

Články o celebritě

Mrazivá zpověď Deváté: Týral mě tak, až jsem dostala rakovinu Mrazivá zpověď Deváté: Týral mě tak, až jsem dostala rakovinu Na svých 85 křížků je herečka Ivanka Devátá stále neobyčejně vitální. A to i přesto, že si prošla řa... číst článek
Mise nový domov: Prarodiče bojují za vnoučata Mise nový domov: Prarodiče bojují za vnoučata Sedmiletého Adámka a devítiletou Petrušku opustila maminka a otec o ně nejeví zájem. Naštěstí mají m... číst článek
Babiš se brání v kauze auditů: „Vláda nepohrdá Senátem.“ Senátoři míní opak Babiš se brání v kauze auditů: „Vláda nepohrdá Senátem.“ Senátoři míní opak Premiér Andrej Babiš (ANO) odmítl obvinění, že vláda pohrdá Senátem. Horní komora se na tom dnes usn... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Martin Dvořák
Martin Dvořák
zobrazit profil Lukáš Semerák
Lukáš Semerák
zobrazit profil Liana Janáčková
Liana Janáčková
zobrazit profil Simona Kratochvílová
Simona Kratochvílová
zobrazit profil Romana Bělohlávková
Romana Bělohlávková
zobrazit profil Donald Trump
Donald Trump
zobrazit profil Radim Holiš
Radim Holiš
zobrazit profil Ladislav Hynek
Ladislav Hynek