Zdeňka Hamousová

Zdeňka Hamousová

Datum narození: 8. 6. 1961
Místo narození: Příbram
Profese: politička za hnutí ANO 2011, 4. senátorka za obvod č. 6 - Louny
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politička a pedagožka Zdeňka Hamousová, dlouholetá žatecká starostka, byla v letech 2014 až 2020 senátorkou za ANO 2011.

Většinu profesního života Zdeňka Hamousová strávila ve školství v oboru speciální pedagogika. Od roku 1997 byla tři roky ředitelkou Základní školy praktické v Žatci. V té době začala také působit v představenstvu Žatecké teplárenské a v dozorčí radě společnosti Skládka Vrbička.

ZDEŇKA HAMOUSOVÁ ŘÍDILA POD PAROU

Do politiky se Zdeňka Hamousová neúspěšně pokusila vstoupit ve volbách v roce 2002, jako nestraník za subjekt Učitelé pro Žatec kandidovala do Zastupitelstva města Žatce.

Zvolena byla až v následujících volbách roku 2006, a to coby nestraník za Volbu pro město. V roce 2010 Zdeňka Hamousová mandát obhájila a navíc získala křeslo starostky. Úspěšná byla i v dalších volbách (v letech 2014 i 2018).

Opakovaně Zdeňka Hamousová kandidovala v krajských volbách v letech 2012 a 2016, a to stále jako nestraník, ala již pod křídly hnutí ANO 2011. V roce 2014 získala pro hnutí Andreje Babiše post v Senátu za obvod č. 6 - Louny. Do voleb 2020 šla pod křídly Unie pro zdraví a sport, ale neuspěla.

V květnu 2020 Zdeňku Hamousovou horní komora vydala k trestnímu stíhání kvůli řízení pod vlivem alkoholu. Nejde o její první střet se zákonem. Stíhaná byla kvůli podpisu dodatků smluv se společností Silnice Group bez schválení rady města. Policie trestní oznámení počátkem roku 2014 odložila.

O ZDEŇCE HAMOUSOVÉ ČTĚTE ZDE>>



 

Další Politici

zobrazit profil Petr Ježek
Petr Ježek
zobrazit profil František Čuba
František Čuba
zobrazit profil David Smoljak
David Smoljak
zobrazit profil Karel Kratochvíle
Karel Kratochvíle
zobrazit profil Robert Stržínek
Robert Stržínek
zobrazit profil Lukáš Bartoň
Lukáš Bartoň
zobrazit profil Jiří Jureček
Jiří Jureček
zobrazit profil Jaroslav Hejl
Jaroslav Hejl