Lidie  Vajnerová

Lidie Vajnerová

Datum narození: 1. 7. 1955
Místo narození: České Budějovice
Profese: manažerka, politička
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Lidie Vajnerová, jejíž rodina vlastní liberecké zábavní centrum Babylon, se stala kandidátkou na hejtmanku. Do voleb 2016 ji vyslalo hnutí NBPL společně s KDU-ČSL.

Političkou se Lidie Vajnerová stala víc než deset let poté, co si její manžel nechal u Krajského soudu v Ústí nad Labem zapsat podnik Centrum Babylon, z něhož vytvořil jedno z nejvyhlášenějších zábavních míst Česka. Předtím, než Lidie Vajnerová vstoupila do politiky (2008 až 2012 náměstkyně hejtmana Libereckého kraje) byla předsedkyní dozorčí rady. V době, kdy se stala lídrem společné kandidátky KDU-ČSL a hnutí NBPL (Nová budoucnost pro Liberecký kraj) do voleb 2016, byla manažerkou, předsedkyní Expertní rady SC IQLANDIA.

Českobudějovická rodačka Lidie Vajnerová vystudovala Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, po níž pracovala jako inspektorka u České obchodní inspekce. Po revoluci začala podnikat. V roce 1996 byla zvolena prezidentkou UNASO, unie asociací působících v zábavním průmyslu. V roce 2011 dokončila studium v Ústavu práva a právní vědy a získala tak titul MBA.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Eva Fialová
Eva Fialová
zobrazit profil Pavel Bělobrádek
Pavel Bělobrádek
zobrazit profil Jaroslav Havelka
Jaroslav Havelka
zobrazit profil Ivan Pilný
Ivan Pilný
zobrazit profil Kateřina Klasnová
Kateřina Klasnová
zobrazit profil Kim Čong-un
Kim Čong-un
zobrazit profil Ondřej Babka
Ondřej Babka
zobrazit profil Helena Vrzalová
Helena Vrzalová