Pavel Talíř

Pavel Talíř

Datum narození: 10. 6. 1966
Místo narození: Kaplice
Profese: politik KDU-ČSL
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Starosta Kaplic na Českokrumlovsku Pavel Talíř a jihočeský zastupitel se stal lídrem tamní kandidátky KDU-ČSL, čímž mu strana dala možnost vybojovat křeslo hejtmana.

„Mou osobní prioritou je životní prostředí a odpadová politika, která je alfou a omegou společnosti. Odpady budou ožehavým tématem budoucnosti. Dalšími tématy jsou sociální služby, zdravotnictví, regionální doprava a podpora rodin, které jsou prostorem výchovy budoucích generací a základem naší svobodné společnosti. Proto je zásadní mladé lidi vzdělávat a vhodně motivovat,“ napsal Pavel Talíř na webu KDU-ČSL.

PAVEL TALÍŘ - ZAJÍMAVOSTI O POLITIKOVI ZDE

Do politiky Pavel Talíř vstoupil jako člen Strany venkova - spojené občanské síly – byl lídrem v komunálních volbách v roce 2002. Neuspěl. Totéž jej potkalo o čtyři roky později za KDU-ČSL. Poprvé zabodoval v roce 2010; v listopadu byl zvolen starostou města Kaplic na Českokrumlovsku. Jím se stal i v roce 2014. S podobnými neúspěchy se Pavel Talíř potýkal též v krajských volbách. Zvolen do jihočeského zastupitelstva byl až roku 2012. V krajských volbách 2016 se stal kandidátem na hejtmana za KDU-ČSL v Jihočeském kraji. V letech 2002, 2010 a 2013 se Pavel Talíř pokusil získat poslanecký mandát, ale marně.

Po Střední zemědělské škole v Kamenici nad Lipou Pavel Talíř pracoval v Zemědělském družstvu Netřebice na Českokrumlovsku (byl i předsedou představenstva), u Pozemních staveb v Českých Budějovicích či jako prodejce zemědělské techniky ve firmě Unicon servis Třeboň. Vysokoškolské vzdělání si doplnil v CEVRO Institutu v Praze, kde promoval roku 2011.

Kaplický rodák Pavel Talíř je ženatý. S manželkou Evou mají dvě děti: dceru a syna.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Herbert Pavera
Herbert Pavera
zobrazit profil Libor Michálek
Libor Michálek
zobrazit profil Eva Badinková
Eva Badinková
zobrazit profil Jaroslav Bžoch
Jaroslav Bžoch
zobrazit profil Petr Ježek
Petr Ježek
zobrazit profil Jana Čunátová
Jana Čunátová
zobrazit profil Adéla Šípová
Adéla Šípová
zobrazit profil Pavel Plzák
Pavel Plzák