Josef Vacek

Josef Vacek

Datum narození: 29. 6. 1959
Místo narození: Příbram
Profese: politik KDU-ČSL
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Bývalý příbramský starosta Josef Vacek, který aktivně působil v disentu, se ve volbách 2016 stal lídrem společné kandidátky KDU-ČSL, SNK-ED a SZ pod názvem Spolu pro kraj.

K lidovcům se Josef Vacek připojil již roku 1985, odkdy byl členem příbramského Městského národního výboru. Po Sametové revoluci 1989 se prosadil do celostátních orgánů lidové strany. V listopadu 1991 se stal starostou Příbrami, jímž byl rok. V krajských volbách v roce 2000 byl zvolen jako člen KDU-ČSL na kandidátce Čtyřkoalice (KDU-ČSL, US, DEU a ODA) zastupitelem Středočeského kraje. V roce 2004 mandát obhájil. Čtyři roky vykonával funkci statutárního zástupce hejtmana Petra Bendla a jeho náměstka pro sociální věci, protidrogovou tematiku a národnostní menšiny. Josef Vacek se neúspěšně pokusil dostat do vysoké politiky, když za obvod Příbram opakovaně kandidoval do Senátu PČR (2002, 2008).

Po učilišti Rudných dolů a Střední průmyslové škole elektrotechnické v Praze dálkově vystudoval Katolickou teologickou fakultu UK. Základní vojenskou službu si odbyl u zvláštní jednotky beze zbraně. Zapojil se do pořádání tzv. bytových seminářů a dalších aktivit příbramského disentu. Pracoval jako technik a elektromontér, mj. Uranových dolů Příbram. Živil se poradenskou činností, dále byl projektový manažer a analytik.

Příbramský rodák Josef Vacek je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří historie, český film, turistika a literatura.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Oliva
Jiří Oliva
zobrazit profil Marta Semelová
Marta Semelová
zobrazit profil Jiří Snížek
Jiří Snížek
zobrazit profil Eva Zamrazilová
Eva Zamrazilová
zobrazit profil Jaroslav Havelka
Jaroslav Havelka
zobrazit profil Ondřej Mirovský
Ondřej Mirovský
zobrazit profil Zdenka Szukalská
Zdenka Szukalská
zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois