Václav Láska

Václav Láska

Datum narození: 4. 8. 1974
Místo narození: Rakovník
Profese: 3. senátor za obvod č. 21 - Praha 5, expolicista, advokát
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Václav Láska od svých osmnácti let bojuje za spravedlnost a proti korupci. Bývalý policista, advokát vyšetřující korupční kauzy, chce být vzorem politika, jehož činy by se řídily nejlepším svědomím a vědomím.

Václav Láska vystudoval Gymnázium Zikmunda Wintra v Rakovníku. Po jeho dokončení nastoupil jako policista s jasným cílem chránit spravedlnost. Během jedenácti let si vyzkoušel roli pochůzkáře i vyšetřovatele krachu IPB, nebo vytunelování Harvardských fondů Viktora Koženého. Mezitím se stal v roce 1999 absolventem Vysoké školy pedagogické v Hradci Králové v oboru andragogika. Ve svém učení pokračoval na Západočeské univerzitě v Plzni, kde v roce 2004 absolvoval Právnickou fakultu.

VÁCLAV LÁSKA O DOPRAVNÍM PODNIKU

Václav Láska v letech 2003 až 2005 působil jako redaktor v Ekonomu. Po knize Jak se zavírají tuneláři, vydal v roce 2008 knihu Advokát aneb o dravcích v právní džungli. Popsal kriticky fungování v prostředí české advokacie, čímž si znepřátelil vedení České advokátní komory i část advokátní obce. I přesto si v roce 2010 založil vlastní advokátní kancelář. V roce 2011 úspěšně zastupoval Transparency International v soudním sporu s Ivo Rittigem.

Václav Láska za svou největší kauzu od dob, které trávil u policie, označuje odhalování smluvních vztahů pražského dopravního podniku z roku 2012. Díky jeho analýze bylo obviněno bývalé vedení firmy, pražští politici, advokáti a kmotři.

V roce 2013 se Václav Láska obrátil na policii s tím, že odchod tří rebelujících poslanců ODS (nechtěli vyjádřit podporu vládě Petra Nečase a ten je umluvil ke složení mandátů) ze sněmovny výměnou za slib zajímavých trafik je korupce, a tedy trestný čin. Soudy se ale postavily za rebely z ODS, mimo jiné proto, že je při jednáních o trafikách chránila poslanecká imunita.

Václav Láska se ve volbách 2014 dostal do Senátu, a to s podporou Strany zelených, KDU-ČSL i Pirátů. Z řady známých osobností ho podpořili herečka Nela Boudová, moderátor Jan Kraus nebo podnikatel Karel Janeček, v jehož protikorupčním fondu se angažuje.

O VÁCLAVU LÁSKOVI ČTĚTE ZDE>>

Do voleb 2020 byl Václav Láska vyslán post v horní komoře obhájit, a to za obvod č. 21 - Praha 5. To se mu porařilo ve druhém kole, v němž porazil Michaela Žantovského.

Václav Láska je ženatý od roku 1996 a manželkou vychovávají tři potomky.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

VELKÉ ZVRATY V ULICI! Nové zápletky i postavy... VELKÉ ZVRATY V ULICI! Nové zápletky i postavy... Po prázdninové pauze se znovu rozjíždějí příběhy postav z nekonečného seriálu Ulice. Už dnes se vrac... číst článek
Ekonom vyděsil houbaře: Budeme platit za sběr? Výborný: V Holandsku je to pytláctví! Ekonom vyděsil houbaře: Budeme platit za sběr? Výborný: V Holandsku je to pytláctví! České houbaře nadzdvihl výrok ekonoma Lukáše Kovandy, který zmínil možnost zpoplatnění sběru hub. Po... číst článek
Marika Gombitová: Fanouškům poslala dojemný vzkaz Marika Gombitová: Fanouškům poslala dojemný vzkaz Zpěvačka Marika Gombitová (66) je stále v plné síle. To je zřejmé i z videa, která nyní nahrála svým... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Pcheng Li-jüan
Pcheng Li-jüan
zobrazit profil František Navrkal
František Navrkal
zobrazit profil Robert Pelikán
Robert Pelikán
zobrazit profil Květa Matušovská
Květa Matušovská
zobrazit profil Oldřich Černý
Oldřich Černý
zobrazit profil Tomáš Jirsa
Tomáš Jirsa
zobrazit profil Barbora Snopková
Barbora Snopková
zobrazit profil Si  Ťin-pching
Si Ťin-pching