Robert Šlachta

Datum narození: 22. 7. 1971
Místo narození: Boskovice
Profese: elitní policista, bývalý ředitel ÚOOZ
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Někdejší elitní policista Robert Šlachta založil hnutí Přísaha. Do Sněmovny se s ním ve volbách 2021 neprobojoval.

Vystudoval střední zemědělskou školu. Poté Robert Šlachta absolvoval obor sociální pedagogika na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

ROBERT ŠLACHTA SI NA HNUTÍ PŘÍSAHA VZAL PŮJČKU

Nejprve Robert Šlachta sloužil jako řadový policista na služebně v jihomoravských Pohořelicích. V roce 1992 přešel k Zásahové jednotce Policie ČR Správy Jihomoravského kraje. O tři roky později začal působit jako řadový policista v jednotce brněnské expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

V roce 1998 Robert Šlachta povýšil na vedoucího oddělení zpracovávajícího drogovou trestnou činnost a v roce 2002 se stal vedoucím brněnské expozitury Národní protidrogové centrály.

Další kariérní postup Roberta Šlachty následoval v roce 2004, kdy odešel do Prahy jako zástupce ředitele pro výkon a trestní řízení Národní protidrogové centrály. Později se přesunul na místo zástupce ředitele Úřadu kriminální policie a vyšetřování. V roce 2007 se stal velitelem roku Policie ČR.

Od ledna 2008 nahradil Jana Kubiceho na postu ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Robert Šlachta čelil spoustě pokusům o jeho odvolání z funkce. Objevilo se podezření, že varoval známého před zatčením, což odmítl.

Nejkontroverznější akcí, kterou ÚOOZ pod velením Roberta Šlachty uskutečnil, byl v červnu 2013 zásah na Úřadu vlády ČR a na mnoha dalších místech, při kterém byli zatčeni mimo jiné i šéfka Nečasova kabinetu Jana Nagyová a tři exposlanci ODS Petr TluchořMarek Šnajdr a Ivan Fuksa. Tzv. kauza Nagyová vedla k pádu vlády Petra Nečase.

Elitní policista Robert Šlachta ustál mnoho ataků na svou osobu. "Osudným" se mu stala až reorganizace policie, konkrétně sloučení Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a Útvaru pro odhalování finanční kriminality a korupce, s níž na jaře 2016 vyrukoval policejní prezident Tomáš Tuhý a jeho šéf, tehdejší ministr vnitra Milan Chovanec. Rober Šlachta na protest proti reorganizaci na svou funkci rezignoval a požádal o odchod do civilu.

V lednu 2021 Rober Šlachta založil hnutí Přísaha, které se podle průzkumů stalo adeptem na to, úspět v parlamentních volbách 2021 a dostat se do dolní komory. Rober Šlachta se stal celostátním lídrem a jedničkou jihomoravské kandidátky. Hnutí získalo 4,68 % hlasů, takže se do Sněmovny neprobojovalo.

O ROBERTU ŠLACHTOVI ČTĚTE ZDE>> 

Robert Šlachta je svobodný a bezdětný.

 

 

 

Články o celebritě

Exprezident Miloš Zeman pro Blesk: Pavlovi na Hrad tleskat nepřijdu! A Výborného bych nejmenoval Exprezident Miloš Zeman pro Blesk: Pavlovi na Hrad tleskat nepřijdu! A Výborného bych nejmenoval Právě 100 dní ve funkci slaví hlava státu Petr Pavel (61). A „stovečku“ v důchodu si zároveň připomí... číst článek
10 let od pádu Petra Nečase: Jak skandál okolo někdejšího premiéra změnil tvář české politiky? 10 let od pádu Petra Nečase: Jak skandál okolo někdejšího premiéra změnil tvář české politiky? Zásah policie na Úřadu vlády, ministerstvu obrany i řadě dalších míst před deseti lety, 13. června 2... číst článek
Maláčová už má sbaleno. „Ty tři roky byly peklo,“ tvrdí. Do čela ČSSD ji vybízel Hamáček Maláčová už má sbaleno. „Ty tři roky byly peklo,“ tvrdí. Do čela ČSSD ji vybízel Hamáček Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (40, ČSSD) už má v kanceláři sbaleno. Těší se, až p... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Břetislav Štefan
Břetislav Štefan
zobrazit profil Martin Hájek
Martin Hájek
zobrazit profil Václav Hampl
Václav Hampl
zobrazit profil Pavel Kašník
Pavel Kašník
zobrazit profil Vítězslav Maláč
Vítězslav Maláč
zobrazit profil Michal Kortyš
Michal Kortyš
zobrazit profil Helena Pešatová
Helena Pešatová