Mike Pence

Mike Pence

Datum narození: 7. 6. 1959
Místo narození: Columbus, Indiana, USA
Profese: 48. viceprezident Spojených států, 50. guvernér Indiany
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Republikán Mike Pence se stal pravou rukou 45. prezidenta Spojených států amerických Donalda Trumpa. Do funkce 48. viceprezidenta byl jmenován 20. ledna 2017.

Na Hanover College Indiana University Mike Pence, celým jménem Michael Richard Pence, vystudoval práva. Kromě své profese se živil také jako rozhlasový moderátor.

MIKE PENCE - JAK ŘEŠIL TERORISMU? 

V letech 2001 až 2013 byl Mike Pence členem Sněmovny reprezentantů za stát Indiana a poté do roku 2017 jeho 50. guvernérem. Ve funkci se zasadil o největší snížení daní v historii státu a usiloval o zlepšení financování vzdělání.

Jako svého spolukandidáta na viceprezidenta Mikeho Pencea Donald Trump veřejnosti představil v polovině července 2016. Výběr odůvodnil skalním konzervatismem budoucího kolegy. Později též vyzdvihl, že mu pomohl oslovit rozhodující část voličů, a to především na Severozápadu Ameriky.

Předtím, než se Donald Trump oficiálně ujal funkce prezidenta, což bylo 20. ledna 2017, se Mike Pence stal jeho running mate.

V únoru 2020 byl Mike Pence jmenován předsedou pracovní skupiny Koronavirus v Bílém domě, zřízené v reakci na pandemii covid-19 ve Spojených státech. Do voleb 2020 se politici rozhodli jít opět společně.

MIKE PENCE - ČTĚTE O NĚM ZDE>>

Mike Pence se oženil roku 1985. S manželkou Karen má dcery Audrey a Charlotte a syna Michaela.

 

Články o celebritě

„Nezvládáš!“ Melania Trumpová si podle knihy myslela, že manžel covidovou krizi „podělal“ „Nezvládáš!“ Melania Trumpová si podle knihy myslela, že manžel covidovou krizi „podělal“ Exprezidentský pár Spojených států, Melania a Donald Trumpovi, je i skoro dva roky po odchodu z Bílé... číst článek
Trump se strkal s agenty ochranky: Já jsem, ku*va, prezident! Trump se strkal s agenty ochranky: Já jsem, ku*va, prezident! Výbor americké Sněmovny reprezentantů vyšetřuje útok na Kapitol ze 6. ledna 2021 a během slyšení zaz... číst článek
Trump chtěl po prohře zabavit volební přístroje. Zkoušel to i přes ministry Trump chtěl po prohře zabavit volební přístroje. Zkoušel to i přes ministry Nová zjištění amerických médií přibližují, jak vážně se šéf Bílého domu Donald Trump a jeho poradci ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Josef Nétek
Josef Nétek
zobrazit profil Eva Badinková
Eva Badinková
zobrazit profil Zdeněk Faltus
Zdeněk Faltus
zobrazit profil Roman Onderka
Roman Onderka
zobrazit profil Jitka Volfová
Jitka Volfová
zobrazit profil Jiří Burian
Jiří Burian
zobrazit profil Antonín Tesařík
Antonín Tesařík
zobrazit profil Jan Mládek
Jan Mládek