Donald Trump

Datum narození: 14. 6. 1946
Místo narození: New York, USA
Výška: 188 cm
Profese: 45. prezident USA, obchodní magnát
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Trumpova věž, Trumpova světová věž, Trumpova kasina Taj Mahal, Plaza a Marina, Trumpovy hotely, Trumpova veleúspěšná reality show Učeň (The Apprentice), Trumpovo impérium. Americký obchodní magnát Donald Trump je prostě všude. V lednu 2017 se stal 45. americkým prezidentem. V listopadu 2020 jej porazil Joe Biden.

Po vojenské akademii Donald Trump nastoupil na newyorkskou Fordham University. V oboru ekonomie a finančnictví pokračoval na Pensylvánské vysoké škole, kterou dokončil v roce 1968. První miliony vydělal v otcově realitní společnosti. Později budoval vlastní domy a kasina a expandoval na Manhattan.

DONALD TRUMP NA REFLEX.CZ 

Trump se zařadil mezi největší boháče

Pohádkový příběh Donalda Trumpa přibrzdila finanční krize, která vypukla koncem 80 let 20. století. Tehdy zbankrotoval a jeho osobní dluh šplhal až k jedné miliardě dolarů. Z nezdaru se však oklepal a zařadil se mezi nejbohatší muže planety. Podle jeho slov je jeho majetek cca 10 mld. dolarů. 

Produkoval a moderoval soutěžní reality show Učni, kterou uvedla stanice NBC. Hledal v ní nejschopnější byznysmeny, kteří dokázali vydělat co nejvíce peněz. Sám získal za jednu epizodu až tři miliony dolarů. Zahrál si krom toho v několika filmech a seriálech. Dvakrát dosáhl nominace na televizní cenu Emmy. Chodníkovou hvězdou se pyšní od roku 2007.

Donald Trump porazil Hillary Clinton

Jako člen republikánské strany se Donald Trump rozhodl stát se jejím kandidátem na prezidenta, což se mu ve volbách 2016 podařilo, když porazil demokratku Hillary Clinton.

V roce 2020 se protikandidátem Donalda Trumpa stal Joe Biden, někdejší 47. viceprezident USA, který jej v listopadu 2020 porazil. V Bílém domě ho vystřídal 20. ledna 2020.

Trump před soudem

V březnu 2023 byl Donald Trump u soudu v New Yorku v souvislosti s obviněními spojenými s kauzou plateb pro údajné milenky před prezidentskými volbami roku 2016. Soud zároveň zveřejnil obžalobu, která podle deníku The New York Times čítá 34 trestných činů. Podle agentury Reuters se ve všech bodech jedná o falšování podnikatelských záznamů.

Dne 15. listopadu 2022 oznámil Donald Trump ve svém klubu Mar-a-lago na Floridě svou kandidaturu na prezidenta ve volbách 2024.

O DONALDU TRUMPOVI ČTĚTE ZDE>>

Donald Trump vlasní řadu administrativních a rezidenčních budov (např. Trump Tower nebo Trump World Tower) luxusních hotelů ve Spojených státech i v zahraničí, tedy v Torontu či Dubaji, a kasín. Holduje wrestlingu, golfu a kráse. Jeho společnost ovládla světovou Miss Universe i Miss USA.

V roce 1977 se za Donalda Trumpa provdala podnikatelka, bývalá sportovkyně a modelka pocházející z Česka, Ivana Zelníčková. Měl s ní syny Donalda a Erica a dceru Ivanku. Manželství se v roce 1992 rozpadlo.

Američan Trump si vzal Slovinku Knauss

Hned rok nato se Donald Trump oženil s americkou herečkou Marlou Maples, se kterou má dceru Tiffany. Syna Barrona Williama mu porodila jeho třetí žena, slovinská modelka Melanie Knauss. Vzal si ji začátkem roku 2005 na floridském ostrově Palm Beach.

Donald Trump a jeho manželka Melanie měli 1. října 2020 pozitivní test na koronavirus. Okamžitě nastoupili do karantény.

V srpnu 2023 Donald Trump skončil ve vězení. Čelí obvinění z nelegálních zásahů do posledních prezidentských voleb. Propuštěn byl na kauci. Bylo již jeho čtvrté formální zatčení.

 

Články o celebritě

Z opraváře sovětských tanků miliardářem. Příběh českého zbrojaře Strnada zaujal i v zahraničí Z opraváře sovětských tanků miliardářem. Příběh českého zbrojaře Strnada zaujal i v zahraničí Otec Michala Strnada s opravami bojových vozidel začal v 90. letech. Nyní jeho syn díky válce na Ukr... číst článek
ONLINE Fiala v Bílém domě: Češi vědí, že Putinovy ambice nekončí na Ukrajině, uvedl Biden a chválil spojence ONLINE Fiala v Bílém domě: Češi vědí, že Putinovy ambice nekončí na Ukrajině, uvedl Biden a chválil spojence Petr Fiala (ODS) je na návštěvě USA a v pondělí ho přijal v Bílém domě prezident USA Joe Biden. Bide... číst článek
Co čeká Fialu v USA? Káva v Bílém domě, Kongres i galavečeře. Pojar zmínil důležitá témata s Bidenem Co čeká Fialu v USA? Káva v Bílém domě, Kongres i galavečeře. Pojar zmínil důležitá témata s Bidenem Skoro na den přesně se po pěti letech znovu český premiér podívá do Bílého domu. Petr Fiala (59, ODS... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Daniel Herman
Daniel Herman
zobrazit profil Lubomír Wenzl
Lubomír Wenzl
zobrazit profil Viktor Orbán
Viktor Orbán
zobrazit profil Lucie Talmanová
Lucie Talmanová
zobrazit profil Terezie Holovská
Terezie Holovská
zobrazit profil Roman Línek
Roman Línek
zobrazit profil Jiří Navrátil
Jiří Navrátil
zobrazit profil Pavel Franěk
Pavel Franěk