Ivana Trumpová-Zelníčková

Datum narození: 20. 2. 1949
Datum úmrtí: 14. 7. 2022
Místo narození: Zlín
Výška: 182 cm
Profese: milionářka, podnikatelka, modelka, spisovatelka, lyžařka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Ivana Trump, exchoť miliardáře, obchodního magnáta a 45. prezidenta USA Donalda Trumpa, potvrdila existenci amerického snu. Sama vydělala pohádkově jmění.

Odmala chodila Ivana Trump, rozená Ivana Zelníčková, s otcem lyžovat. Svůj první sjezd vyhrála již v šesti letech. Výborné výsledky ji neopustily ani při studiích na UK v Praze, kterou absolvovala v oboru tělesné výchovy. V roce 1972 se stala členkou olympijského týmu.

IVANA TRUMPOVÁ-ZELNÍČKOVÁ A STB 

Zelníčková byla s Trumpem 15 let

V roce 1971 si Ivana Zelníčková vzala australského lyžaře Alfreda Winklemeiera a získala tak zahraniční pas. V roce 1975 opustila normalizační Československo a emigrovala do Kanady, kde na ni čekala další lyžařská láska, George Syrovatka.

Rok po odjezdu do zámoří se s Alfredem Winklemeierem rozvedla. Dlouho nepobyla ani s Georgem Syrovatkou; začala dělat modelku v New Yorku a Montrealu, kde se s ní seznámil obchodní magnát Donald Trump. Svatba přišla v roce 1977. Ivana Trump se po ní stala designérkou interiérů jeho impéria, navrhovala vnitřky mrakodrapů, hotelů i kasin.

Trump měla s exprezidentem USA tři děti

V roce 1990 byla Ivana Trump zvolena hoteliérkou roku. Rozjela k tomu i vlastní firmy na prodej vůní, kosmetiky a doplňků. Pohádkové bohatství rozšířila i díky rozvodu s Donaldem Trumpem, který přišel v roce 1992. Přilepšila si tehdy o zhruba 25 milionů dolarů.

Ivana Trump napsala knihy Volná pro lásku (1993), Jen z lásky (1992) a To nejlepší teprve přijde (1996).

O IVANĚ TRUMP-ZELNÍČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Svatební veselí ji poté neopustilo ještě několikrát. V roce 1995 si vzala obchodníka Riccarda Mezzucchielliho. Rozvodli se už po dvou letech.

Podobně dopadlo i manželství s o 23 let mladším modelem Rossanem Rubicondim. Krátce poté se Ivana Trump zamilovala do francouzského obchodníka s uměním Michaela Kennedyho.

S Donaldem Trumpem Ivana Trump měla syny Donalda a Erica a dceru Ivanku

Bývalá manželka 45. amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivana Trump zemřela 14. července 2022. Bylo jí 73 let.

 

Články o celebritě

Zemřel herec Karel Hábl (†87), parťák Brzobohatého a hvězda Pana Tau Zemřel herec Karel Hábl (†87), parťák Brzobohatého a hvězda Pana Tau Ve věku 87 let odešel v pátek 2. února jeden z neobsazovanějších českých herců Karel Hábl. Jeho smrt... číst článek
Ivanka Trumpová: Vánoce s »babi« i tátou Donaldem Ivanka Trumpová: Vánoce s »babi« i tátou Donaldem Snímky z Vánoc se na sociálních sítích pochlubila i někdejší »první dcera« USA Ivanka Trumpová (42).... číst článek
Luxusní hnízdečko Ivanky Trumpové a její rodiny na Floridě: Konečně hotovo! Za 563 milionů Luxusní hnízdečko Ivanky Trumpové a její rodiny na Floridě: Konečně hotovo! Za 563 milionů Vysněné luxusní sídlo za téměř 563 milionů korun Ivanky Trumpové, která čerstvě oslavila své 42. nar... číst článek

Další Modelky

zobrazit profil Kristýna Malířová
Kristýna Malířová
zobrazit profil Tereza Chlebovská
Tereza Chlebovská
zobrazit profil Taťána Makarenko
Taťána Makarenko
zobrazit profil Denisa Spergerová
Denisa Spergerová
zobrazit profil Georgina Rodríguez
Georgina Rodríguez
zobrazit profil Celine Balitran
Celine Balitran
zobrazit profil Barbora Podzimková
Barbora Podzimková
zobrazit profil Veronika Fašinová Hejlíková
Veronika Fašinová Hejlíková