Peter Hromádka

Peter Hromádka

Datum narození: 31. 5. 1970
Místo narození: Trenčín
Profese: lékař a politik
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Peter Hromádka je dalším z předních lékařů, které TOP 09 vyslala do senátních voleb v říjnu 2016, a to v obvodě Liberec. Pracuje ve zdejší nemocnici jako chirurg, zkušenosti má z komunální politiky.

Peter Hromádka rozhodně není chirurgem řadovým. Stal se přednostou libereckého chirurgického centra a primářem všeobecné chirurgie v krajské nemocnici. Trenčínský rodák žije rovněž v Liberci. Medicínu vystudoval v Hradci Králové.

Peter Hromádka napsal řadu odborných publikací, je členem mnoha odborných společností, je specialistou na chirurgii hrudníku. Zkušenosti získal jako lékař záchranné služby, u níž působil deset let.

Ačkoli Ještěd je vysoký, Peter Hromádka se zdaleka neomezuje jen na Liberec a okolí. Byl lékařem expedice v Himaláji, zúčastnil se v roce 1996 výpravy na Mount Everest. Věnuje se i experimentální chirurgii, přednáší na celostátní i mezinárodní úrovni.

K politice Peter Hromádka přičichl v zastupitelstvu města Liberec. Zvolen byl v roce 2014 jako nestraník a získal druhý nejvyšší počet preferenčních hlasů. V následujícím roce přenechal zastupitelský mandát kolegovi.

Peter Hromádka neváhá kritizovat vládu ČSSD, ANO a lidovců. "Nynější vláda prosazuje nebo se chystá prosadit zákony, které likvidují svobodu podnikání, zejména drobné podnikatele. Posiluje moc úředníků a ve snaze vše kontrolovat, obírá o soukromí i obyčejné občany," zdůvodnil svou kandidaturu do hroní komory parlamentu.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2016 ZDE

V senátních volbách na Liberecku v říjnu 2016 se proti Peteru Hromádkovi postavil Pavel Ploc, bývalý skokan na lyžích a exposlanec ČSSD. Někdejší předseda Senátu a někdejší kandidát na prezidenta Přemysl Sobotka z ODS se rozhodl mandát neobhajovat. ODS místo něj nominovala podnikatelku Martinu Budkovou Rycheckou.

 

Další Politici

zobrazit profil Si  Ťin-pching
Si Ťin-pching
zobrazit profil Theresa Mayová
Theresa Mayová
zobrazit profil Zuzana Klusová
Zuzana Klusová
zobrazit profil Ladislav Hynek
Ladislav Hynek
zobrazit profil Tomáš Svoboda
Tomáš Svoboda
zobrazit profil Eduard Hulicius
Eduard Hulicius
zobrazit profil Markéta Vaňková
Markéta Vaňková
zobrazit profil Roman Onderka
Roman Onderka