Jiří Dort

Jiří Dort

Datum narození: 15. 3. 1952
Místo narození: Plzeň
Profese: lékař a politik
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Lékař Jiří Dort je také politikem. TOP 09 ho nominovala pro volby do senátu v říjnu 2016. Jiří Dort zatím působil na komunální úrovni jako zastupitel plzeňské části Černice. Je nestraníkem.

 

Celý profesní život Jiří Dort zasvětil péči o děti, hlavně o novorozence, jejichž život pomáhá zachraňovat. Dlouhá léta pracuje v plzeňské fakultní nemocnici, v roce 1996 se vyšvihl na primáře zdejšího neonatologického oddělení. O jeho vybudování se dám zasadil.

Jiří Dort své zkušenosti promítl do ustavení komplexní péče o děti s ohrožením vývoje nebo s postižením. Učí to mladší generaci na více vysokých školách, zejména v Plzni. Žije v Černicích s manželkou a třemi dětmi.

Do černického zastupitelstva se Jiří Dort zkoušel dostat už v roce 2002 v barvách ODS, ale neuspěl. Podařilo se mu to až v roce 2010 a 2014 za TOP 09. Ve volbách do senátu 2016 se stal jedním z vyzývatelů senátorky Dagmar Telemešové z ČSSD. Do voleb Jiřího Dorta nominovala TOP 09 a podpořili STAN. Když Jiří Dort nemusí léčit nebo se věnovat veřejnému dění, chodí Jiří Dort po horách, běhá a rýpe se v zahrádce.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2016 ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Zborovský
Miroslav Zborovský
zobrazit profil Lubomír Zaorálek
Lubomír Zaorálek
zobrazit profil Cyril Svoboda
Cyril Svoboda
zobrazit profil Ivan Adamec
Ivan Adamec
zobrazit profil Roman Sklenák
Roman Sklenák
zobrazit profil Vlastimil Válek
Vlastimil Válek
zobrazit profil Ondřej Profant
Ondřej Profant
zobrazit profil Daniel Kůs
Daniel Kůs