Pavel Klíma

Pavel Klíma

Datum narození: 26. 5. 1971
Místo narození: Tábor
Profese: politik TOP 09, učitel, výtvarník
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politik TOP 09 Pavel Klíma, dlouholetý zastupitel městyse Malšice, byl v parlamentních volbách 2021 zvolen poslancem.

Hned dvě školy Pavel Klíma nevede přímo v rodném Táboře, ale v nedalekých Malšicích, které jsou městysem. Zde se také odehrávaly i jeho další záliby a aktivity. 

Působí jako kurátor v Galerii Malšice. Pavel Klíma má blízko k výtvarnému umění, vlastně je aktivním tvůrcem. Maluje a věnuje se grafice.

Výstava Necituj! se dostala i do Prahy, do Galerie Era svět na Jungmannově náměstí. Pavel Klíma se také podílel na  dobročinných aukcích uměleckých děl. Výtěžek šel ve prospěch táborského domácího hospice Jordán.

Aktivně Pavel Klíma vystupuje v ekologických kauzách v okolí. Angažuje se proti těžbě bentonitu u Maršova a Obory, jejichž obyvatelé s těžbou vyslovili nesouhlas.

Ve volbách 2006 se tehdy bezpartijní Pavel Klíma stal malšickým zastupitelem. Post opakovaně obhájil. Ve volbách 2016 se mu podařilo zasednout i do Zastupitelstva Jihočeského kraje, a to již jako členovi TOP 09, jímž je od roku 2014.

V senátních volbách 2016 Pavel Klíma kandidoval v obvodu č. 13 - Tábor. Nepostoupil do druhého kola. Do parlamentních voleb 2017 jej TOP 09 vyslala jako svého lídra v Jihočeském kraji. Poslanecký mandát nezískal. Do křesla v dolní komoře usedl roku 2021.

O PAVLU KLÍMOVI ČTĚTE ZDE>>

Pavel Klíma je ženatý a má tři děti.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Čižinský
Jan Čižinský
zobrazit profil Josef Bazala
Josef Bazala
zobrazit profil Zdeněk Kettner
Zdeněk Kettner
zobrazit profil Václav  Nosek
Václav Nosek
zobrazit profil Bašár Asád
Bašár Asád
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská
zobrazit profil Miloslav Zeman
Miloslav Zeman
zobrazit profil Michaela Šojdrová
Michaela Šojdrová