Petr Liška

Petr Liška

Datum narození: 16. 3. 1970
Místo narození: Litoměřice
Profese: politik hnutí STAN, projektant pozemních staveb
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí STAN Petr Liška, dlouholetý starosta Malých Žernosek, v parlamentních volbách 2021 získal křeslo ve Sněmovně. Zvolen byl v Ústeckém kraji.

Poté, co Petr Liška absolvoval obor pozemní stavitelství na Vojenské akademii v Brně, nastoupil do Armády ČR na Vojenskou ubytovací a stavební správu v Litoměřicích. V roce 1998 se s armádou rozloučil a do roku 2003 pracoval jako projektant pozemních staveb.

Petra Lišku zaujaly bioodpady

Stál u zrodu několika sdružení, mj. Místní akční skupiny České Středohoří. Roku 2007 se Petr Liška stal jednatelem a společníkem ve firmě EKOPORTA Bohemica, která provozuje kompostárnu na zpracování bioodpadů.

Do komunální politiky Petr Liška vkročil ve volbách 1994, v nichž byl zvolen zastupitelem obce Malé Žernoseky na Litoměřicku. Mandát pak obhájil, a navíc od roku 2002 i post starosty.

Ve volbách 2008, 2012 a 2016 Petr Liška neuspěl a nebyl zvolen do Zastupitelstva Ústeckého kraje (od roku 2011 člen hnutí STAN), stejně jako v parlamentních volbách 2010 a 2013.

Do dolní komory se Petr Liška dostal v parlamentních volbách 2021, v nichž zaujal třetí příčku na ústecké kandidátní listině koalice Piráti a Starostové.

Petr Liška je ženatý. Má dceru Julii.

 

Další Politici

zobrazit profil František Talíř
František Talíř
zobrazit profil Jiří Míšenský
Jiří Míšenský
zobrazit profil Jan Pošvář
Jan Pošvář
zobrazit profil Jana Hanzlíková
Jana Hanzlíková
zobrazit profil Donald Tusk
Donald Tusk
zobrazit profil Zdeněk Zajíček
Zdeněk Zajíček
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk