Josef Bernard

Datum narození: 30. 5. 1965
Místo narození: Planá
Profese: politik za hnutí STAN, 5. plzeňský hejtman, manažer, podnikatel
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politik za hnutí STAN Josef Bernard, někdejší šéf firmy Škoda Transportation, byl v parlamentních volbách 2021 zvolen poslancem.

Vystudoval Střední odborné učiliště Škoda. Hned po škole byl Josef Bernard dělníkem v plzeňské Škodovce. Později působil jako technik, mistr a personální ředitel jedné z dceřiných společností Škody. V letech 1991 až 1995 absolvoval Open University, v roce 2014 začal studovat obor mezinárodní obchod na MUP Praha.

JOSEF BERNARD A POVĚST TRAMVAJ PORSCHE

Bernard vyzýval k protestům proti režimu

Do politiky Josef Bernard zasáhl již v rámci Sametové revoluce 1989, kdy spoluzakládal Občanské fórum Škoda a vyzýval k protestům proti režimu.

V roce 2015 Josef Bernard vstoupil do ČSSD a hned záhy nato zaujal první místo na plzeňské kandidátní listině sociálních demokratů ve volbách 2016 do Zastupitelstva Plzeňského kraje. Od listopadu 2016 do června 2020 byl 5. tamním hejtmanem. Barvy ČSSD hájil do roku 2020.

Do vysoké politiky se Josef Bernard vrhl z křesla ředitele Škoda Transportation, jímž byl pět let, do ledna 2015. Na postu generálního ředitele jej nahradil Tomáš Ignačák. Josef Bernard ve společnosti posléze působil jako člen dozorčí rady. Předtím byl personálním ředitelem Škoda Holding.

Josef Bernard boj o hejtmana prohrál

Do krajských voleb 2020 nesraníka Josefa Bernarda vyslalo hnutí STAN s podporou Zelených, PRO Plzeň a Idealistů znovu získat křeslo plzeňského hejtmana, což se mu nepodařilo. Stal se 1. náměstkem.

Na plzeňské kandidátce koalice Piráti a STAN pro parlamentní volby 2021 Josef Bernard zaujal první příčku. Křeslo v dolní komoře získal.

O JOSEFU BERNARDOVI ČTĚTE ZDE>>

Josef Bernard je od září 2014 ženatý s Gabrielou Bernardovou. Žijí v obci Štěnovický Borek, která se nachází v okrese Plzeň-město.

 

 

 

 

 

 

Články o celebritě

Vládní balíček podle Stanjury obstojí. Co na to opozice? Je to ještě horší než v květnu, tepe vládu Vládní balíček podle Stanjury obstojí. Co na to opozice? Je to ještě horší než v květnu, tepe vládu Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) věří, že konsolidační balíček získá podporu v obou parlamentní... číst článek
„Jde o lásku.“ Poslanci se střetli kvůli manželství pro všechny, Bendův návrh neprošel „Jde o lásku.“ Poslanci se střetli kvůli manželství pro všechny, Bendův návrh neprošel Sněmovna dnes nedokončila úvodní kolo projednávání uzákonění možnosti manželství i pro stejnopohlavn... číst článek
Zeman chce vetovat zákon o manželství pro všechny! Zraní tisíce rodin, vzkazuje spolek Zeman chce vetovat zákon o manželství pro všechny! Zraní tisíce rodin, vzkazuje spolek Prezident Miloš Zeman by vetoval zákon, který by umožnil uzavírat manželství lidem stejného pohlaví.... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Marek Ošťádal
Marek Ošťádal
zobrazit profil Michal Kučera
Michal Kučera
zobrazit profil František Talíř
František Talíř
zobrazit profil František Čuňas Stárek
František Čuňas Stárek
zobrazit profil Pavel Kašník
Pavel Kašník
zobrazit profil Martin Netolický
Martin Netolický
zobrazit profil Jiří Mašek
Jiří Mašek
zobrazit profil David Šimek
David Šimek