Petra Pecková

Datum narození: 12. 10. 1975
Místo narození: Mnichovice
Profese: politička za STAN, novinářka, 7. hejtmanka Středočeského kraje
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politička a novinářka Petra Pecková se coby nestraník za hnutí STAN stala po krajských volbách 2020 hejtmankou Středočeského kraje.

Po gymnáziu a Vyšší odborné škole publicistiky Petra Pecková získala vysokoškolské vzdělání na Masarykově univerzitě v Brně, kde absolvovala obory Žurnalistika a Politologie, a na Karlově univerzitě v Praze. Zde vystudovala obor Veřejná a sociální politika.

PETRA PECKOVÁ VYSTŘÍDALA JERMANOVOU

Roku 1996 začala Petra Pecková pracovat v redakci zpravodajství a publicistiky TV Nova. Jako reportérka a později i scenáristka a režisérka se podílela na tvorbě pořadů Občanské judo, Na vlastní oči, Zálety, Áčko či Víkend. Spolupracovala též na pořadech Krotitelé dluhů a Tísňová linka.

Do komunální politiky Petra Pecková vstoupila ve volbách 2010, kdy byla coby bezpartijní za ODS zvolena zastupitelkou Mnichovic a stala se 1. místostarostou města. Ve volbách 2018 získala křeslo starostky.

Za STAN Petra Pecková neúspěšně kandidovala v krajských volbách 2016, stejně jako v parlamentních 2017.

V krajských volbách 2020 Petra Pecková stanula na vrcholu společné kandidátky hnutí STAN, KDU-ČSL a SNK ED ve Středočeském kraji. Uspěla a získala křeslo hejtmanky. Ve funkci vystřídala Jaroslavu Pokornou Jermanovou (hnutí ANO 2011).

V červnu 2021 Petra Pecková oznámila svou rezignaci na post starostky Mnichovice v okrese Praha-východ.

O PETŘE PECKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Petra Pecková je vdaná. Má dceru Agátu a syna Jakuba.



 

Články o celebritě

Velká zpráva o domácím násilí: Kde je situace nejhorší a jak se bránit? Velká zpráva o domácím násilí: Kde je situace nejhorší a jak se bránit? Od roku 2021 policie v celé zemi prošetřovala 2984 případů domácího násilí. A o dvě stovky méně osob... číst článek
Válkovi se ze slov Duška o rakovině »vaří krev«: Pavědecké nesmysly! Zuří i další politici Válkovi se ze slov Duška o rakovině »vaří krev«: Pavědecké nesmysly! Zuří i další politici Slova herce a moderátora Jaroslava Duška, který se nechal slyšet, že lidé si za rakovinu mohou sami,... číst článek
Velikonoce politiků: Pletení pomlázek a spor o drahá vejce. Tradice drží i velvyslanci Velikonoce politiků: Pletení pomlázek a spor o drahá vejce. Tradice drží i velvyslanci Velikonoční pondělí patří koledníkům a mrskačům. Do ulic vyrazili i čeští zákonodárci a diplomaté, k... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Pavel Studnička
Pavel Studnička
zobrazit profil Igor Hendrych
Igor Hendrych
zobrazit profil Petr  Gawlas
Petr Gawlas
zobrazit profil Milouš Jakeš
Milouš Jakeš
zobrazit profil Jiří Dort
Jiří Dort
zobrazit profil Sebastian Kurz
Sebastian Kurz
zobrazit profil Radim Bača
Radim Bača