Radim Sršeň

Datum narození: 1. 5. 1980
Místo narození: Zábřeh
Profese: politik hnutí STAN, starosta
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí STAN Radim Sršeň, dlouholetý starosta obce Dolní Studénky na Šumpersku, ve volbách 2016 získal křeslo zastupitele Olomouckého kraje.

Po gymnáziu Radim Sršeň absolvoval obor Mezinárodní a evropská studia na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. Vzdělání si doplnil doktorským studiem mezinárodních politických vztahů na téže fakultě. Má za sebou také stáž v Dánsku.

Roku 1998 začal Radim Sršeň podnikat, a to coby majitel cestovní kanceláře Hornet Tour. Od roku 2009 se podílí na pedagogické a výzkumné činnosti Fakulty mezinárodních vztahů VŠE v Praze. V roce 2013 se stal 1. místopředsedou Sdružení místních samospráv ČR.

Po neúspěchu v roce 2006 tehdy nestraník Radim Sršeň do politiky vkročil ve volbách 2010, kdy byl zvolen do Zastupitelstva obce Dolní Studénky na Šumpersku a v listopadu tamním starostou. Funkce opakovaně obhájil, od roku 2014 jako člen hnutí STAN.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2014 Radim Sršeň kandidoval za STAN a TOP 09. Štěstí mu nepřálo. V krajských volbách 2016 byl lídrem společné kandidátní listiny STAN a uskupení Pro Olomouc v Olomouckém kraji a stal se krajským zastupitelem.

Do vysoké politiky se Radimu Sršňovi nepodařilo vstoupit v parlamentních volbách 2017, stejně jako ve volbách do EP 2019.

O RADIMU SRŠŇOVI ČTĚTE ZDE>>

Radim Sršeň je ženatý.

 

Další Politici

zobrazit profil Antonín Baudyš
Antonín Baudyš
zobrazit profil Jiří Havránek
Jiří Havránek
zobrazit profil Si  Ťin-pching
Si Ťin-pching
zobrazit profil Zdeněk Pištora
Zdeněk Pištora
zobrazit profil Ondřej Babka
Ondřej Babka
zobrazit profil Michael Canov
Michael Canov
zobrazit profil Vojtěch Pikal
Vojtěch Pikal
zobrazit profil Renata Chmelová
Renata Chmelová