Petr Hlubuček

Petr Hlubuček

Datum narození: 22. 4. 1974
Místo narození: Vrchlabí
Profese: politik, podnikatel
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Petr Hlubuček, od listopadu 2010 do června 2022 starosta Prahy-Lysolaje, byl náměstek primátora Zdeňka Hřiba.

Po Střední zemědělské škole v Brandýse nad Labem Petr Hlubuček absolvoval obor provoz a ekonomika na České zemědělské univerzitě v Praze. Byl jedním z prvních na výměnných pobytech po Sametové revoluci. Studoval v Německu, Rakousku a v Itálii.

PETR HLUBUČEK - MÝTNÉ PRO PRAHU?

V Miláně pracoval v Centrále cestovního ruchu, což jej přivedlo k podnikání v Česku v oblasti příjezdové turistiky. Než Petr Hlubuček vstoupil do komunální politiky byl obchodním ředitelem hotelu Galaxie, podílel se na založení pražského hotelu Rubikon a podnikl cestu kolem světa.

Ve volbách 2010 se Petr Hlubuček stal zastupitelem městské části Praha-Lysolaje a byl zvolen starostou. Post opakovaně obhájil. Členem hnutí STAN se stal roku 2016. Proslavil se tím, že roku 2017 vrátil 100 tisíc Kč, které mu jako dar za práci pro městskou část schválilo tamní zastupitelstvo.

Ve volbách 2018 Petru Hlubučkovi přibylo křeslo zastupitele hlavního města Prahy a stal se náměstkem primátora Zdeňka Hřiba pro oblast životního prostředí, infrastruktury, technické vybavenosti a bezpečnosti. Prosadil např. zásady ekologicky šetrného zemědělství jako nedílnou součást nově uzavíraných pachtovních smluv.

Náměstkem primátora byl Petr Hlubuček do června 2022. Ve funkci skončil poté, co jej policie obvinila z korupce a účasti na organizované skupině v kauze, která se týká hospodaření Dopravního podniku hlavního města Prahy. 

O PETRU HLUBUČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi zájmy Petra Hlubučka patří společenské vědy, sport, doprava nebo chovatelství. Mluví plynule anglicky, německy a italsky.

Petr Hlubuček se netají svou homosexuální orientací. Vztah s partnerem Jiřím Karvánkem veřejně prezentovali např. v únoru 2019 na reprezentačním plesu městských částí.

 

Články o celebritě

Hádka o to, kdo je tady korupčník! Hlasitý boj o Prahu v předvolební debatě Blesku Hádka o to, kdo je tady korupčník! Hlasitý boj o Prahu v předvolební debatě Blesku Recepty na řešení problémů v dopravě či s nedostatkovým bydlením v předvolební debatě Blesku nabídli... číst článek
„Lhala.“ Do končící Vildumetzové se opřeli lídři pětikoalice. Bartoš namířil i na Pospíšila     „Lhala.“ Do končící Vildumetzové se opřeli lídři pětikoalice. Bartoš namířil i na Pospíšila S emotivním a nečekaným prohlášením přišla včera Jana Mračková Vildumetzová (49, ANO). Se slzami v o... číst článek
Mračková Vildumetzová z ANO se sešla s obviněným z Dozimetru. Její manžel zamířil na policii Mračková Vildumetzová z ANO se sešla s obviněným z Dozimetru. Její manžel zamířil na policii Vedení ANO důvěřuje člence předsednictva hnutí a místopředsedkyni Sněmovny Janě Mračkové Vildumetzov... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Richard Brabec
Richard Brabec
zobrazit profil Ladislav Chlupáč
Ladislav Chlupáč
zobrazit profil Anna Falcká
Anna Falcká
zobrazit profil Petr Venhoda
Petr Venhoda
zobrazit profil Letizia Ortiz Rocasolano
Letizia Ortiz Rocasolano
zobrazit profil Lucie Šafránková
Lucie Šafránková
zobrazit profil Ivana Nevludová
Ivana Nevludová
zobrazit profil Pcheng Li-jüan
Pcheng Li-jüan