Pavel Staněk

Pavel Staněk

Datum narození: 20. 1. 1967
Místo narození: Kyjov
Profese: politik hnutí ANO 2011, podnikatel

Související celebrity

Životopis

Podnikatel a manažer Pavel Staněk ve volbách 2016 za hnutí ANO neuspěl s kandidaturou na senátora. V letech 2017 až 2021 byl poslancem.

Kyjovský rodák Pavel Staněk vystudoval informatiku na strojní fakultě Vysokého učení technického v Brně. Po Sametové revoluci 1989 zakládal firmu GEMMA Systems, která dodává počítačové systémy například pro řízení výroby středních a velkých firem nebo pro správu dat na úřadech.

V komunálních volbách 2014 byl Pavel Staněk za hnutí ANO 2011 zvolen zastupitelem města Brno a městské části Brno-Žabovřesky. V prosinci 2015 se navíc dostal mezi radní. A roku 2018 pozici obhájil.

Ve volbách 2016 jej hnutí Andreje Babiše vyslalo do boje o post v horní komoře za obvod č. 55 - Brno-město. Neuspěl. Štěstí se na něj usmálo o rok později, kdy se stal poslancem. Byl jím do podzimu 2021.

„Věřím, že změnit stav věcí a ovlivnit jejich vývoj lze pouze naším vlastním aktivním působením. Proto jsem také vstoupil do politiky. Mám na věci jasný názor a kriticky posuzuji kroky svoje i kroky druhých. Jen tak lze dosáhnout cíle a splnit to, co lidem slíbím,“ uvedl Pavel Staněk na stránkách hnutí ANO.

Pavel Staněk je rozvedený. Má čtyři děti.

 

 

Články o celebritě

Maláčová a Schillerová se dohadují kvůli „izolačce“. „Nedůstojné prskání,“ rozčílily voličku Maláčová a Schillerová se dohadují kvůli „izolačce“. „Nedůstojné prskání,“ rozčílily voličku Dohady mezi ministryněmi pokračují. Aktuálně se šéfka státní kasy Alena Schillerová (za ANO) a minis... číst článek
Loupež ve vile pěvkyně Kniplové (†87): Vzali skvosty za 3 miliony! Kradli na objednávku? Loupež ve vile pěvkyně Kniplové (†87): Vzali skvosty za 3 miliony! Kradli na objednávku? Nemá pokoj ani po smrti! Z vily světoznámé divy Naděždy Kniplové (†87) zmizely starožitnosti. Ukradl... číst článek
Eva Pilarová (†80) se dočká důstojného rozloučení: Vše prozradilo nové parte! Eva Pilarová (†80) se dočká důstojného rozloučení: Vše prozradilo nové parte! Přestože se národem milovaná pěnice Eva Pilarová (†80) odebrala na věčnost 14. března tohoto roku, j... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
zobrazit profil Jakub Kulhánek
Jakub Kulhánek
zobrazit profil Tomáš Raždík
Tomáš Raždík
zobrazit profil Stanislav Blaha
Stanislav Blaha
zobrazit profil Romana Fischerová
Romana Fischerová
zobrazit profil Eva Valjentová
Eva Valjentová
zobrazit profil Miroslav Tancoš
Miroslav Tancoš