Bohumil Stibal

Bohumil Stibal

Datum narození: 11. 5. 1963
Místo narození: Všeradice
Profese: podnikatel, politik hnutí ANO
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Podnikatel Bohumil Stibal byl ve volbách 2016 vyslán hnutím ANO do boje o post senátora. V horní komoře by se bývalý starosta chtěl zasadit o to, aby přestal mizet venkov a jeho tradic.

Do komunální politiky se Bohumil Stibal dostal již v roce 1994, a to jako nezávislý. V roce 2006 se stal starostou obce Všeradice a svůj mandát v následujících volbách obhájil. Neúspěšně se pokoušel vstoupit do vyšší politiky - jak v krajských volbách 2008 do Zastupitelstva Středočeského kraje, tak do Poslanecké sněmovny PČR 2013, kdy kandidoval jako člen hnutí ANO. Ve volbách do Senátu PČR 2016 jej hnutí Andreje Babiše vyslalo do boje o křeslo v horní komoře v obvodu č. 16 – Beroun. „Narodil jsem se na venkově, na venkově jsem doma. Jako dlouholetý starosta vím dobře, čím venkov žije, čím žijí jeho obyvatelé, co je trápí. Uvědomuji si, jak se nám doslova ztrácí venkovská krajina před očima, jak se vytrácí typický venkovský způsob života, úcta k tradicím, zvykům. Chci tento trend zastavit či alespoň zpomalit. Proto jsem se rozhodl kandidovat do Senátu,“ uvedl Bohumil Stibal na stránkách hnutí ANO.

Rodák z Všehradic na Berounsku Bohumil Stibal absolvoval vysokou školu Newton College a London International Graduate School. Byl jednatelem společnosti SOME CZ, zabývající se balícími službami, skladováním, správou a údržbou budov. V roce 2008 se jako soukromý podnikatel stal vlastníkem areálu někdejšího všeradického zámku.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Volodymyr Zelenskyj
Volodymyr Zelenskyj
zobrazit profil Robert Záruba
Robert Záruba
zobrazit profil Ben Falcone
Ben Falcone
zobrazit profil Kateřina Votavová
Kateřina Votavová
zobrazit profil Jiří Paroubek
Jiří Paroubek
zobrazit profil Jan Farský
Jan Farský
zobrazit profil Henry Cavill
Henry Cavill
zobrazit profil Václav Svoboda
Václav Svoboda