Michal Redl

Michal Redl

Datum narození: 12. 1. 1974
Místo narození: Zlín
Profese: podnikatel, lobbista

Související celebrity

Životopis

Michal Redl, podnikatel a lobbista, byl v roce 2022 policií obviněn v kauze bývalého náměstka pražského primátora za STAN Petra Hlubučka.

V minulosti byl Michal Redl obviněný v kauze společnosti Technology Leasing a M5, kde se měl dopustit stomilionového podvodu. Jeho trestní stíhání bylo přerušeno kvůli duševní chorobě.

O MICHALU RENDLOVI ČTĚTE ZDE>>

Podle policie Michal Redl patřil k hlavním organizátorům machinací s veřejnými zakázkami Dopravního podniku hl. města Prahy. V kauze muži zákona zahájili trestní stíhání mj. bývalého náměstka pražského primátora za hnutí STAN Petra Hlubučka.

Okresní soud Plzeň-město v květnu 2022 znovu Michalu Redlovi omezil svéprávnost, a to na pět let. Uvedl to Deník N. Postup soudu a znalců začal zkoumat ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS).

V souvislosti s touto kauzou se Petr Gazdík (STAN) rozhodl k 30. červnu 2022 rezignovat na post ministra školství. Hnutí se pustilo do prověřování finančních darů od firem, které byly na podnikatele Michala Redla navázány.

 

Články o celebritě

Ministr školství Balaš končí kvůli zdraví, potíže má po těžkém covidu. Beka čeká ve vládě přesun Ministr školství Balaš končí kvůli zdraví, potíže má po těžkém covidu. Beka čeká ve vládě přesun Ministr školství Vladimír Balaš (STAN) skončí ve funkci, a to na vlastní žádost, uvedla ve čtvrtek Č... číst článek
Kauza Dozimetr: Miliardář Dědek s Redlem na exotickém Mauriciu. Neřešili prý zakázku, ale golf Kauza Dozimetr: Miliardář Dědek s Redlem na exotickém Mauriciu. Neřešili prý zakázku, ale golf Když po kontaktech s obviněným lobbistou Michalem Redlem z kauzy Dozimetr rezignoval někdejší minist... číst článek
Fiala s Rakušanem v rozvědce ÚZSI: Poskytuje vládě velmi cenné informace, ocenili Fiala s Rakušanem v rozvědce ÚZSI: Poskytuje vládě velmi cenné informace, ocenili Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) poskytuje vládě velmi důležité informace, řekl při dneš... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Libuše Králová
Libuše Králová
zobrazit profil Recep Erdogan
Recep Erdogan
zobrazit profil Blanka Matragi
Blanka Matragi
zobrazit profil Pcheng Li-jüan
Pcheng Li-jüan
zobrazit profil Miroslav Matyáš
Miroslav Matyáš
zobrazit profil Andrea Babišová
Andrea Babišová
zobrazit profil Pavel Králíček
Pavel Králíček