Iveta Štefanová

Iveta Štefanová

Datum narození: 27. 11. 1983
Místo narození: České Budějovice
Profese: politička hnutí Svoboda a přímá demokracie, lékařka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Lékařka Iveta Štefanová, členka hnutí Svoboda a přímá demokracie, v parlamentních volbách 2021 získala poslanecký mandát.

Dětství Iveta Štefanová prožila v malebném městě Zliv. Poté se rodina přestěhovala do Lhenic nedaleko od Prachatic. V nich vystudovala osmileté gymnázium. Posléze absolvovala 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, kde tři roky působila jako lektorka anatomie.

Do konce roku 2018 Iveta Štefanová pracovala na Chirurgickém oddělení Nemocnice Prachatice. Absolvovala základní chirurgický kmen. Ve své praxi se věnovala zejména léčbě varixů a hemoroidů.

Ivetu Štefanovou zaujala hospicová péče

Po necelých osmi letech Iveta Štefanová změnila zaměření. Začala se věnovat pacientům ze širší a trochu osobnější perspektivy - přešla na obor Všeobecné praktické lékařství pro dospělé. Zaujala ji i hospicová péče. V rámci čekání na rezidenční místo dva a půl roku pracovala na interně.

Do hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Iveta Štefanová vstoupila roku 2016. V parlamentních volbách 2017 neúspěšně kandidovala do Sněmovny, podobně jako v krajských volbách 2020 do Zastupitelstva Jihočeského kraje.

Vybojovat křeslo v dolní komoře Ivetu Štefanovou vyslalo hnutí SPD do parlametních voleb 2021 jako jedničku své jihočeské kandidátky. Získala poslanecký mandát.

Vzhledem k náročnosti lékařského povolání Ivetě Štefanové na koníčky moc času nezbývá. A pokud přece, baví ji umělecká sféra. Stala se členkou ochotnického divadelního spolku Dutam Prachatice, což jí přináší psychický relax. Občas také hraje na klavír a trochu maluje.

Iveta Štefanová je svobodná a bezdětná.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Ivana Váňová
Ivana Váňová
zobrazit profil Olaf Scholz
Olaf Scholz
zobrazit profil Miroslav Sládek
Miroslav Sládek
zobrazit profil Jaroslav Hejl
Jaroslav Hejl
zobrazit profil Daniela Kovářová
Daniela Kovářová
zobrazit profil Jaroslav Borka
Jaroslav Borka
zobrazit profil Robin Povšík
Robin Povšík