Radek Koten

Radek Koten

Datum narození: 18. 3. 1965
Profese: politik hnutí Svoboda a přímá demokracie, podnikatel
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí SPD Radek Koten, od října 2017 poslanec, v parlamentních volbách 2021 obhájil křeslo ve Sněmovně.

Vnuk legionáře Radek Koten se v letech 1985 až 1986 podílel na střežení železné opony. Byl příslušníkem Pohraniční stráže v Mikulově.

Radek Koten stál u zrodu firmy OK Comp, která se zabývá servisem a prodejem výpočetní techniky nebo budováním bezdrátových a kabelových sítí.

Koten je zastáncem odchodu ČR z EU 

Po politiky se člen hnutí Svoboda a přímá demokracie Radek Koten neúspěšně pokusil vkročit v krajských volbách 2016, a to na kandidátce subjektu Koalice Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura a Strana Práv Občanů. Do Zastupitelstva Kraje Vysočina se nedostal.

Štěstí Radku Kotenovi přálo v parlamentních volbách 2017, kdy za hnutí SPD získal poslanecký mandát. Do voleb 2021 jej hnutí vyslalo obhájit křeslo v dolní komoře za Kraj Vysočina, což se mu podařilo.

O RADKU KOTENOVI ČTĚTE ZDE>>

Na Facebooku se Radek Koten stal členem řady skupin, které mj. podporují odchod České republiky z EU, nebo šířil různé dezinformační zprávy, jako např. o úniku záření z francouzské jaderné elektrárny. Přesto byl ve Sněmovně zvolen předsedou bezpečnostního výboru.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Ivo Slavotínek
Ivo Slavotínek
zobrazit profil Lenka Knechtová
Lenka Knechtová
zobrazit profil Dita Charanzová
Dita Charanzová
zobrazit profil Tomáš Kohoutek
Tomáš Kohoutek
zobrazit profil Václav Šlajs
Václav Šlajs
zobrazit profil Rostislav Koštial
Rostislav Koštial