Jan Holásek

Jan Holásek

Datum narození: 16. 11. 1972
Profese: 4. senátor za obvod č. 45 - Hradec Králové, právník
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Právník Jan Holásek v říjnu 2016 neúspěšně kandidoval v obvodě Beroun na senátora. Do horní komory se mu podařilo dostat ve volbách 2020 za hnutí HDK, TOP 09 a Zelené, a to za obvod číslo 45 - Hradec Králové.

V 90. letech 20. století Jan Holásek na Karlově univerzitě absolvoval práva a v jejich studiu pokračoval ve Velké Británii a v USA na Newyorské univerzitě.

V roce 2001 Jan Holásek spoluzakládal známou advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners. Ačkoli z ní v roce 2014 odešel a začal působit jen externě, jeho jméno zůstalo v názvu společnosti.

Jan Holásek působí v Dobřichovicích v bývalém okrese Praha-západ, a to ve zdejším kontrolním výboru. Přispívá dobrovolně různým občanským aktivitám, je například dárcem Nadace VIA či řevnického sdružení Náruč. V Dobřichovicích, v nichž bydlí, také lidem poskytuje bezplatnou právní poradnu.

V kampani před senátními volbami 2016 Jan Holásek sjezdil celý berounský volební obvod s letním kinem, v němž se promítala Teorie tygra s Jiřím Bartoškou. Kladl důraz na svobodu, spravedlnost a poctivost. Skončil třetí.

V komunálních volbách 2018 byl Jan Holásek za Hradecký demokratický klub zvolen do tamního zastupitelstva. Do voleb 2020 jej Hradecký demokratický klub (HDK) s podporou TOP 09 a Zelených vyslal získat křeslo v horní komoře za obvod 45 č. - Hradec Králové, což se mu podařilo.

Jan Holásek má syna Jana, je vodákem, jezdí na kole, obdivuje dobrou architekturu.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Ivo Vondrák
Ivo Vondrák
zobrazit profil Jan Richter
Jan Richter
zobrazit profil Miloslav Rozner
Miloslav Rozner
zobrazit profil Pavel Svoboda
Pavel Svoboda
zobrazit profil Milan Brázdil
Milan Brázdil
zobrazit profil Roman Zarzycký
Roman Zarzycký
zobrazit profil Petr Liška
Petr Liška