Pavel Kárník

Pavel Kárník

Datum narození: 25. 6. 1960
Místo narození: Kolín
Profese: od voleb 2020 senátor za hnutí STAN
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Pavel Kárník ve volbách 2020 za hnutí STAN vybojoval post v horní komoře za obvod číslo 42 - Kolín.

Po Učňovské škole knihkupecké v Luhačovicích Pavel Kárník absolvoval obor všeobecná ekonomika na Střední ekonomické škole v Kolíně, posléze bakalářské studium na Vysoké škole politických a společenských věd v Kolíně a magisterský obor veřejná správa na Vysoké škole ekonomie a managementu v Bratislavě.

Po roce 1990 Pavel Kárník podnikal převážně v oboru knihkupectví. V roce 2006 byl Hospodářskými novinami ověnčen titulem Živnostník roku Středočeského kraje. Roku 2008 se stal ředitelem Městské knihovny Kolín, jejíž součástí je i Městské informační centrum

Do komunální politiky se Pavel Kárník neúspěšně pokusil vstoupit roku 2002, kdy kandidoval jako nezávislý lídr za subjekt Dobrá volba do Zastupitelstva obce Nová Ves. Podařilo se mu to v roce 2006. V zastupitelstvu strávil jedno volební období. Neuspěl ve volbách 2014, ani 2018.

V krajských volbách 2012 Pavel Kárník, tehdy člen TOP 09, neměl štěstí, stejně jako v parlamentních volbách 2010, kdy též nebyl zvolen.

O křeslo v Senátu za obvod č. 42 - Kolín Pavel Kárník usiloval ve volbách 2014. Skončil na třetím místě. Ve volbách 2020 se mu dařilo lépe. Za hnutí STAN se z prvního místa dostal do druhého kola, v němž porazil Igora Karena (hnutí ANO 2011).

Pavel Kárník je ženatý a má dvě dcery.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>


 

 

Další Politici

zobrazit profil Helena Vrzalová
Helena Vrzalová
zobrazit profil Dalibor Horák
Dalibor Horák
zobrazit profil David Smoljak
David Smoljak
zobrazit profil Lukáš Černohorský
Lukáš Černohorský
zobrazit profil Jakub Janda
Jakub Janda
zobrazit profil Michal Šmarda
Michal Šmarda
zobrazit profil Josef Vacek
Josef Vacek
zobrazit profil Magdalena Davis
Magdalena Davis