Petr Štěpánek

Petr Štěpánek

Datum narození: 2. 5. 1964
Místo narození: Praha
Profese: 5. senátor za obvod č. 18 - Pelhřimov, starosta obce Petrovice
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Politika Petra Štěpánka coby dlouholetého starostu obce Petrovice hnutí STAN vyslalo do voleb 2020 získat křeslo v Senátu za obvod číslo 18 - Příbram. Uspěl ve druhém kole, v němž mandát získal.

Po maturitě Petr Štěpánek pracoval jako agronom v zemědělském družstvu Petrovice. Od roku 1990 podnikal v autodopravě, obchodu a službách.

Po komunální politiky Petr Štěpánek vstoupil roku 1994, kdy se stal zastupitelem obce Petrovice. Jím byl jedno volební období, poté stejný čas setrval ve funkci místostarosty a do voleb 2006 na postu radního. Následně se stal tamním starostou.

Za starostování Petra Štěpánka se podařilo mj. zcela vyřešit problém s odpady, došlo k dostavbě kanalizace, modernizace čistírny odpadních vod, výstavbě nové úpravny vody, opravě místních komunikací, modernizaci základní školy, rekonstrukci mateřské školy či rekonstrukci zámku.

Obec v roce 2007 získala Bílou stuhu za práci s mládeží, v roce 2008 Zlatou stuhu v soutěži Vesnice roku za krajské vítězství a roku 2012 Oranžovou stuhu za spolupráci se zemědělci, myslivci, včelaři a rybáři.

Do voleb 2020 byl Petr Štěpánek hnutím STAN vyslán zabojovat o křeslo v Senátu za obvod č. 18 - Příbram. Z prvního místa postoupil do druhého kola, v němž porazil občanského demokrata Jiřího Buriana.

Mezi koníčky Petra Štěpánka patří turistika, cyklistika, dobrovolné hasičství, ochotnické divadlo a obec Petrovice.

Petr Štěpánek je ženatý, s manželkou vychoval tři děti.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Pijáček
Jan Pijáček
zobrazit profil Romana Bělohlávková
Romana Bělohlávková
zobrazit profil Martin Exner
Martin Exner
zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois
zobrazit profil Jan Bartošek
Jan Bartošek
zobrazit profil Věra Kovářová
Věra Kovářová
zobrazit profil Taťána Malá
Taťána Malá
zobrazit profil Robert Šlachta
Robert Šlachta