Petr Štěpánek

Petr Štěpánek

Datum narození: 2. 5. 1964
Místo narození: Praha
Profese: 5. senátor za obvod č. 18 - Pelhřimov, starosta obce Petrovice
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Politika Petra Štěpánka coby dlouholetého starostu obce Petrovice hnutí STAN vyslalo do voleb 2020 získat křeslo v Senátu za obvod číslo 18 - Příbram. Uspěl ve druhém kole, v němž mandát získal.

Po maturitě Petr Štěpánek pracoval jako agronom v zemědělském družstvu Petrovice. Od roku 1990 podnikal v autodopravě, obchodu a službách.

Po komunální politiky Petr Štěpánek vstoupil roku 1994, kdy se stal zastupitelem obce Petrovice. Jím byl jedno volební období, poté stejný čas setrval ve funkci místostarosty a do voleb 2006 na postu radního. Následně se stal tamním starostou.

Za starostování Petra Štěpánka se podařilo mj. zcela vyřešit problém s odpady, došlo k dostavbě kanalizace, modernizace čistírny odpadních vod, výstavbě nové úpravny vody, opravě místních komunikací, modernizaci základní školy, rekonstrukci mateřské školy či rekonstrukci zámku.

Obec v roce 2007 získala Bílou stuhu za práci s mládeží, v roce 2008 Zlatou stuhu v soutěži Vesnice roku za krajské vítězství a roku 2012 Oranžovou stuhu za spolupráci se zemědělci, myslivci, včelaři a rybáři.

Do voleb 2020 byl Petr Štěpánek hnutím STAN vyslán zabojovat o křeslo v Senátu za obvod č. 18 - Příbram. Z prvního místa postoupil do druhého kola, v němž porazil občanského demokrata Jiřího Buriana.

Mezi koníčky Petra Štěpánka patří turistika, cyklistika, dobrovolné hasičství, ochotnické divadlo a obec Petrovice.

Petr Štěpánek je ženatý, s manželkou vychoval tři děti.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Bořivoj Šarapatka
Bořivoj Šarapatka
zobrazit profil Renata Oulehlová
Renata Oulehlová
zobrazit profil Recep Erdogan
Recep Erdogan
zobrazit profil Karel Kratochvíle
Karel Kratochvíle
zobrazit profil Ondřej Kolář
Ondřej Kolář
zobrazit profil Michael Kohajda
Michael Kohajda
zobrazit profil Marek Ošťádal
Marek Ošťádal
zobrazit profil Antonín Baudyš
Antonín Baudyš