Karel Zitterbart

Karel Zitterbart

Datum narození: 8. 10. 1978
Místo narození: Brno
Profese: 3. senátor za obvod č. 57 - Vyškov, onkolog
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Karel Zitterbart ve volbách 2020 za hnutí STAN a Piráty postoupil do druhého kola v boji o křeslo v Senátu za obvod číslo 57 - Vyškov, v němž porazil Jaroslava Klašku.

Po Gymnáziu T. G. Masaryka v Zastávce u Brna Karel Zitterbart absolvoval obor všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity a posléze doktorský obor onkologie tamtéž.

Pracoval na Klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno, kde byl i zástupcem primáře. Karel Zitterbart působil na Klinice dětské onkologie Lékařské fakulty Masarykovy univerzity a jako člen Akademického senátu Masarykovy univerzity a Akademického senátu Lékařské fakulty MU.

Léčil na pohotovostních službách na Dětském oddělení Nemocnice Boskovice. Koncem roku 2019 si Karel Zitterbart otevřel vlastní praxi praktického dětského lékaře v brněnské čtvrti Lesná.

V letech 1998 až 2003 byl členem US-DEU. Neúspěšně nestraník Karel Zitterbart kandidoval v roce 2014 za TOP 09 do Zastupitelstva MČ Brno-sever, roku 2017 za hnutí STAN do Sněmovny a v roce 2018 za KDU-ČSL do Zastupitelstva obce Mokrá-Horákov. 

Za hnutí STAN a Piráty se Karel Zitterbart v senátních volbách 2020 dostal z 2. místa do druhého kola, a to za obvod č. 57 - Vyškov. V něm porazil Jaroslava Klašku (KDU-ČSL a podporou TOP 09)

Mezi koníčky Karla Zitterbara patří chov koček plemene cornish rex.

Karel Zitterbart žije s partnerkou a se synem.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Ivo Grüner
Ivo Grüner
zobrazit profil Peter Hromádka
Peter Hromádka
zobrazit profil Vladimír Koníček
Vladimír Koníček
zobrazit profil Petr Šilar
Petr Šilar
zobrazit profil Jaroslava Brožová Lampertová
Jaroslava Brožová Lampertová
zobrazit profil Jevhen Perebyjnis
Jevhen Perebyjnis