Jitka Seitlová

Jitka Seitlová

Datum narození: 17. 4. 1954
Místo narození: Přerov
Profese: politička KDU-ČSL, 1. a 3. senátorka za obvod č. 63 - Přerov
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Političku KDU-ČSL Jitku Seitlovou vyslali do voleb 2020 lidovci s podporou dalších stran obhájit křeslo v horní komoře za obvod číslo 63 - Přerov, což se jí podařilo.

Absolvovala Přírodovědeckou fakultu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Brně, kde působila jako asistentka výzkumu regionální geologie. Jitka Seitlová pracovala mj. v Geotestu Brno, na ministerstvu životního prostředí či coby vedoucí referátu životního prostředí Okresního úřadu v Přerově.

Své politické působení tehdejší členka ODA Jitka Seitlová zahájila v roce 1996, kdy byla zvolena senátorkou za obvod č. 63 - Přerov. V únoru se stala zástupkyní veřejného ochránce práv a rezignovala na senátorský mandát.

V letech 2000 a 2004 byla Jitka Seitlová zastupitelkou Olomouckého kraje. V předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, neúspěšně kandidovala do Sněmovny.

Do Senátu se Jitka Seitlová vrátila ve volbách 2014, a to jako bezpartijní za Stranu zelených a KDU-ČSL, stejně tak ve volbách 2016 do krajského zastupitelstva. V roce 2017 vstoupila do KDU-ČSL.

Do voleb 2020 lidovci Jitku Seitlovou vyslali obhájit křeslo senátorky za obvod č. 63 - Přerov, a to s podporou hnutí STAN, TOP 09 a Zelených. Z 1. místa postoupila do druhého kola, v němž porazila Petra Vránu (hnutí ANO 2011)

Jitka Seitlová je vdaná, má dvě dcery a je již také babičkou.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Payne
Jiří Payne
zobrazit profil Miroslav Toman
Miroslav Toman
zobrazit profil Tomáš Vandas
Tomáš Vandas
zobrazit profil Oldřich Černý
Oldřich Černý
zobrazit profil Pavel Studnička
Pavel Studnička
zobrazit profil Ladislav Jakl
Ladislav Jakl
zobrazit profil Josef Novotný
Josef Novotný