Pavel Jelínek

Pavel Jelínek

Datum narození: 31. 10. 1962
Místo narození: Olomouc
Profese: politik hnutí Svoboda a přímá demokracie, specialista IS/ICT
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí Svoboda a přímá demokracie Pavel Jelínek, někdejší olomoucký zastupitel za ODS, byl v letech 2017 až 2021 poslancem.

Po Střední ekonomické škole v Olomouci Pavel Jelínek absolvoval Vojenskou fakultu Vysoké školy dopravy a spojů v Žilině, kde roku 1986 začal učit. Později byl mj. řadu let šéfem firmy, která podniká v oblasti informačních, komunikačních a zabezpečovacích systémů.

Do politiky se někdejší člen ODS Pavel Jelínek pokusil vkročit roku 1998 a poté v roce 2002. Do Zastupitelstva města Olomouc zasedl až po volbách 2006 a následně mandát obhájil. V roce 2014 nekandidoval a čtyři roky nato neuspěl.

Ve volbách 2016, po dvou předchozích nezdarech, se Pavel Jelínek již jako člen SPD (od roku 2015) stal zastupitelem Olomouckého kraje, a to za hnutí SPD na kandidátce subjektu Koalice Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura a Strana Práv Občanů. Ve volbách 2020 mandát obhájil.

Do Sněmovny Pavel Jelínek poprvé kandidoval v roce 2002. Křeslo v dolní komoře získal až ve volbách 2017. Ve Sněmovně působil do podzimu 2021.

Pavel Jelínek řadu let hraje v country kapele Druhey Nerw a rock ve skupině Old Dogs. Mezi jeho koníčky patří mj. lyžování a plavání.

 

Další Politici

zobrazit profil Martin Červíček
Martin Červíček
zobrazit profil Jiří Rozbořil
Jiří Rozbořil
zobrazit profil Radek Koten
Radek Koten
zobrazit profil Jana Bačíková
Jana Bačíková
zobrazit profil Martin Krsek
Martin Krsek
zobrazit profil Petr Gajdáček
Petr Gajdáček
zobrazit profil Tomio Okamura
Tomio Okamura