Související celebrity

Životopis

Senátor Pavel Fischer, který neuspěl v prezidentských volbách 2018, si porážku v boji o Hrad zopakoval v lednu 2023.

Po oboru francouzština a čeština na Filozofické fakultě UK v Praze Pavel Fischer ještě studoval na Centre International de Formation Chrétienne v Ženevě a Ecole Nationale d´Administration v Paříži. Nejdříve pracoval jako dělník geofyzikálního průzkumu a později učitel francouzštiny.

PAVEL FISCHER - JMENOVAL BY SOUDCEM ŽIDA?

Fischer pracoval pro Václava Havla

V letech 1991 až 1993 byl Pavel Fischer osobním sekretářem biskupa Františka Lobkowicze a posléze zástupcem ředitele pražského Institut komunikace. Za prezidenta Václava Havla pracoval v jeho kanceláři, mj. v pozici šéfa politického odboru. V letech 2003 až 2010 byl velvyslancem ČR ve Francii a v Monaku.

Po návratu do vlasti vedl bezpečnostní sekci ministerstva zahraničních věcí. Roku 2015 se stal ředitelem agentury STEM. Nositel monackého Řádu svatého Karla (2009) a francouzského Řádu čestné legie (2010) Pavel Fischer v říjnu 2017, kdy již měl potřebnou podporu senátorů, oznámil svou kandidaturu na funkci prezidenta ČR ve volbách 2018. Sice se neprobojoval do druhého kola, ale nečekaně skončil třetí, hned za favority Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem.

Do Senátu Fischerovi pomohla TOP 09

Ve volbách 2018 se Pavel Fischer rozhodl zabojovat o křeslo v horní komoře. Podporu získal u TOP 09. V říjnu se stal nezávislým senátorem za obvod č. 17 - Praha 12.

Senátor Pavel Fischer v rozhovoru pro Blesk nevyloučil, že se do boje o Hrad pustí znovu. V říjnu 2022 oznámil, že má již dostatek senátorských podpisů potřebných pro kandidaturu. V prezidentských volbách 2023 nepostoupil do druhého kola. Skončil čtvrtý.

O PAVLU FISCHEROVI ČTĚTE ZDE>>

Pavel Fischer je ženatý. S manželkou Klárou měl čtyři děti. Nejstarší Vojtěch zemřel roku 2013.

O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH ČTĚTE ZDE>>

PRŮVODCE VÝBĚREM HLAVY STÁTU NAJDETE ZDE>>

 

 

 

           

 

Články o celebritě

Lipavský o Kachovce: Válečný zločin! Česko pošle mimořádnou pomoc 10 milionů Lipavský o Kachovce: Válečný zločin! Česko pošle mimořádnou pomoc 10 milionů Útok na ukrajinskou přehradu Nová Kachovka nad obydlenými oblastmi je srovnatelný s použitím zbraně ... číst článek
Do europarlamentu sami, nebo SPOLU? Jurečka napíná, kandidátku lidovců povede Zdechovský Do europarlamentu sami, nebo SPOLU? Jurečka napíná, kandidátku lidovců povede Zdechovský Rozhodnutí, zda bude KDU-ČSL kandidovat v příštím roce do Evropského parlamentu samostatně, nebo v k... číst článek
Fischer dostal pokutu 25 tisíc za prezidentskou kampaň: Problém s dary na účtu Fischer dostal pokutu 25 tisíc za prezidentskou kampaň: Problém s dary na účtu Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí udělil senátorovi Pavlu Fisch... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ivan Bartoš
Ivan Bartoš
zobrazit profil Richard Pikner
Richard Pikner
zobrazit profil Dalibor Zelený
Dalibor Zelený
zobrazit profil Kristýna Zelienková
Kristýna Zelienková
zobrazit profil Jana Čunátová
Jana Čunátová
zobrazit profil Tomáš Helebrant
Tomáš Helebrant
zobrazit profil Lenka Bochníčková
Lenka Bochníčková