Denisa Rohanová

Denisa Rohanová

Datum narození: 16. 4. 1975
Místo narození: Pardubice
Profese: odbornice na exekuce, chemička, adeptka na prezidentku ČR
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Denisa Rohanová se coby šéfka České asociace povinných, která se snaží hájit postavení lidí s dluhy, v prezidentských volbách 2023 nestala jednou z kandidátek na hlavu státu.

Nejprve Denisa Rohanová, rozená Nepovímová, absolvovala střední odborné učiliště chemické v Neratovicích. Magisterský titul získala roku 2020 v oboru soukromoprávní studia na Vysoké škole podnikání a práva v Praze.

Je patronkou Nadace Denisy Rohanové

Pomoci lidem postiženým exekucí se Denisa Rohanová začala věnovat roku 2013, a to nejen prostřednictvím České asociace povinných, která je od roku 2016 protiváhou Exekutorské komory a České asociace věřitelů a jíž byla roku 2017 zvolena prezidentkou, ale také společně s Hospodářskou komorou a s různými neziskovými organizacemi.

Doménou Denisy Rohanové je především legislativní úprava Exekučního řádu a právních předpisů, které s ním souvisejí. Podařilo se jí prosadit mj. seznam nezabavitelných věcí do Exekučního řádu a vytvoření Metodického pokynu pro Policii ČR v případě mobiliárních exekucí. V roce 2021 se stala patronkou Nadace Denisy Rohanové.

Denisa Rohanová byla členkou ČSSD

Do politiky se Denisa Rohanová (několik let byla členkou ČSSD) neúspěšně pokusila vstoupit v komunálních volbách 2014, kdy do zastupitelstva v Kralupech nad Vltavou kandidovala jako nestraník za Úsvit přímé demokracie. Štěstí jí nepřálo ani v parlamentních volbách 2017.

„V prezidentských volbách chci kandidovat jako obhájkyně spravedlivé společnosti, společnosti, kde každý, bez ohledu na svůj osud nebo na majetek, bude mít šanci na šťastný a důstojný život. Chci změnit systém k lepšímu a spolu s ním i životy všech občanů,“ uvedla Denisa Rohanová na svých webových stránkách. Prezidentské volby jsou naplánované na leden 2023. Soud však její kandidauru zamítl. Rozhodla se proto obrátit na Ústavní soud.

O DENISE ROHANOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Denisy Rohanové patří posilovna, zvířátka (má dvě kočky a psa), četba, motorka a její práce.

V roce 1993 se vdala za podnikatele Aleše Rohana. Dva roky nato se jim narodil syn David. Jak uvedla v prosinci 2021, po vzájemném majetkovém vyrovnání se rozvadí dohodou. Denisa Rohanová je již milující babičkou.

O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH ČTĚTE ZDE>>

PRŮVODCE VÝBĚREM HLAVY STÁTU NAJDETE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Vojačka, lékařka i advokát: Kdo vystřídá Zemanovou? Jeden z kandidátů lásku stále hledá Vojačka, lékařka i advokát: Kdo vystřídá Zemanovou? Jeden z kandidátů lásku stále hledá Prezidentské volby se blíží. Už v lednu budeme hlasovat nejen o tom, kdo usedne do čela státu, ale t... číst článek
Zemanovy čachry s vedením Ústavního soudu: „Je to hra, prohlédla jsem to,“ říká Válková Zemanovy čachry s vedením Ústavního soudu: „Je to hra, prohlédla jsem to,“ říká Válková Hrad se brzy dočká nového „nájemníka“ a v březnu jej opustí stávající prezident Miloš Zeman. Hlava s... číst článek
Experti o vyloučení a návratu kandidátů na Hrad: Jak změny zamíchají s volbami? Experti o vyloučení a návratu kandidátů na Hrad: Jak změny zamíchají s volbami? Pořádná škatulata včera svým verdiktem způsobil Nejvyšší správní soud (NSS). Ten totiž vyřadil Denis... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Richard Čech
Richard Čech
zobrazit profil František Procházka
František Procházka
zobrazit profil Pavel Skřípal
Pavel Skřípal
zobrazit profil Milan Lasica
Milan Lasica
zobrazit profil Jef Kratochvil
Jef Kratochvil
zobrazit profil Renata Kajdžas Angelov
Renata Kajdžas Angelov
zobrazit profil Hynek Čermák
Hynek Čermák
zobrazit profil Tomáš Satoranský
Tomáš Satoranský