Robert Hloz

Robert Hloz

Místo narození: Brno
Profese: režisér, scenárista

Související celebrity

Životopis

Robert Hloz debutoval v roce 2023 natočením celovečerní koprodukční krimi sci-fi Bod obnovy. Podílel se i na scénáři tohoto filmu.

Režii Robert Hloz (narodil se roku 1989) studoval na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a také na filmové škole v Jižní Koreji, kde pracoval na reklamních spotech.

Natočil řadu studentských krátkometrážních filmů. K dramatu Podtlak (2009) a k sci-fi romantickém snímku Numbers (2012) si Robert Hloz i napsal scénář. V rámci Českého lva byl nominován na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film.

Bod obnovy (2023), celovečerní debut Roberta Hloze, je příběhem zasazeným do roku 2041, kdy lidstvo používá velmi vyspělé technologie a ústava všem občanům garantuje právo na „jeden celý život“. Po nepřirozené smrti, jako je např. autonehoda nebo teroristický útok, tak může být člověk obnoven ze své digitální zálohy.

„Fascinuje mě objevování nového světa, který je nám téměř nadosah. Pod svojí žánrovou slupkou je Bod obnovy příběhem o morálních dilematech společnosti,“ prozradil režisér a scenárista Robert Hloz.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Jan Malinda
Jan Malinda
zobrazit profil Jan Kačena
Jan Kačena
zobrazit profil Juraj Jakubisko
Juraj Jakubisko
zobrazit profil Matthew  Vaughn
Matthew Vaughn
zobrazit profil Jan Nejedlý
Jan Nejedlý
zobrazit profil Martin Horský
Martin Horský