Jakub Olbert

Jakub Olbert

Datum narození: 20. 12. 1972
Místo narození: Praha
Profese: 1. předseda hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES, podnikatel
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Jakub Olbert se v březnu 2021 stal předsedou hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES. V parlamentních volbách 2021 neuspěl. Stejně jako s kandidaturou na hlavu státu.

Po Gymnáziu Jana Keplera Jakub Olbert studoval VŠE. Po vojně dělal kulisáka ve Státní opeře Praha  a poté šéfa realizace u nadnárodní firmy.

Olbertova firma rozsvěcí vánoční strom

V roce 1996 Jakub Olbert založil společnost S.O.S. - DEKORACE, a to nejen v Česku, ale posléze i pobočky na Slovensku a v Rusku. Jeho firmy realizují projekty, jako jsou scénografie, vánoční dekorace, reklamy či interiéry. Pochlubit se mohou třeba výběhy slonů a hrochů v Zoo Praha. Od roku 2008 firma rozsvěcuje vánoční strom na pražském Staroměstském náměstí.

V roce 2001 se Jakub Olbert stal majitelem sportovního areálu a restaurace Šeberák v pražských Kunraticích. Podporuje sportovní kluby, dětské domovy a handicapované děti.

Přes zákaz Olbert otevřel restauraci

S někdejším poslancem ODS Jiřím Janečkem Jakub Olbert v březnu 2021 založil hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES jako odpor proti protiprávním nařízením vlády v rámci koronavirové epidemie, když jako první přes zákaz otevřeli restauraci a zjistili, že demonstracemi po ulicích bitvu nevyhrají. Cílem hnutí je zejména ochrana práv a svobod a návrat země ke svobodnému životu.

Do parlamentních voleb 2021 Jakub Olbert vkročil jako celostní lídr hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES a jednička jeho pražské kandidátní listiny. Neuspěl, poslanecký mandát nezískal.

V polovině října 2021 hnutí zahájilo sběr 50 tisíc podpisů potřebných pro postavení kandidáta do prezidentských voleb 2023Jakub Olbert však nezískal potřebný počet podpisů.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Eva Fialová
Eva Fialová
zobrazit profil Alexander Dubček
Alexander Dubček
zobrazit profil Hubert Lang
Hubert Lang
zobrazit profil Martin Krsek
Martin Krsek
zobrazit profil Vítězslav Schrek
Vítězslav Schrek
zobrazit profil Ivan Jančárek
Ivan Jančárek
zobrazit profil Josef Novotný
Josef Novotný
zobrazit profil František Vácha
František Vácha