Tomáš Raždík

Tomáš Raždík

Datum narození: 26. 1. 1982
Místo narození: Ostrava
Profese: 1. předseda hnutí Švýcarská demokracie, stavař, projektant
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Tomáš Raždík coby předseda hnutí Švýcarská demokracie neuspěl v parlamentních volbách 2021. Byl jedničkou moravskoslezské kandidátky.

Po absolvování oboru pozemní a průmyslové stavitelství na Fakultě stavební Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Tomáš Raždík pracoval v projekčních kancelářích, mj. ve firmě MERKO.

Nejprve byl Tomáš Raždík členem Strany svobodných občanů. V roce 2016 vstoupil do hnutí SPD, za něž se ve volbách 2018 stal ostravským zastupitelem. Po neshodách s vedením hnutí kvůli volbám do Evropského parlamentu 2019 došlo k rozpuštění krajské organizace SPD.

Poté Tomáš Raždík z SPD vystoupil a stál u zrodu hnutí Jednotní. To se de facto rozpadlo poté, co z něj vystoupili Lubomír Volný spolu s Marianem Bojkem. Ivana Nevludová vystoupila z hnutí krátce předtím, v reakci na bitku Lubomíra Volného v dolní komoře.

Posléze Tomáš Raždík s příznivci švýcarského směru založil hnutí Švýcarská demokracie, jehož byl v únoru 2021 na rok zvolen předsedou.

Do parlamentních voleb 2021 Tomáš Raždík vkročil coby celostátní lídr hnutí a jednička jeho moravskoslezské kandidátní listiny. Do boje o křesla ve Sněmovně se Švýcarská demokracie vydala ve všech krajích. Hnutí neuspělo, žádný poslanecký mandát nezískalo.

Koníčkem Tomáše Raždíka je kromě politiky hudba - hraje na housle, kytaru a na klavír.

Tomáš Raždík je svobodný a má syna.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Antonín Seďa
Antonín Seďa
zobrazit profil Michal Hašek
Michal Hašek
zobrazit profil Václav Král
Václav Král
zobrazit profil Miloslav Ransdorf
Miloslav Ransdorf
zobrazit profil Jozef Regec
Jozef Regec
zobrazit profil Lukáš Černohorský
Lukáš Černohorský
zobrazit profil Rishi Sunak
Rishi Sunak
zobrazit profil František Vácha
František Vácha