Ctirad Musil

Ctirad Musil

Datum narození: 12. 5. 1978
Místo narození: Hranice
Profese: 7. předseda strany Moravané, lékař, biochemik
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Ctirad Musil, od jara 2021 předseda strany Moravané, neuspěl v parlamentních volbách 2021 coby jednička kandidátní listiny v Olomouckém kraji.

Po gymnáziu Ctirad Musil vystudoval všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a ještě analytickou chemii na Přírodovědecké fakultě tamtéž.

Prvním významným působištěm Ctirada Musila byl Odborný léčebný ústav Paseka, kde pracoval na oddělení rehabilitace. Potom se přeorientoval na obor klinická biochemie, jemuž se věnoval na Poliklinice SPEA Olomouc. V Nemocnici Hranice pokračoval ve svém oboru a navíc začal léčit na interně.

Do politiky se Ctirad Musil pokusil ještě jako bezpartijní za stranu Moravané s oficiálním názvem Moravané, pro zachování Moravy (založena 1994) vstoupit v krajských volbách 2016. Zvolen nebyl.

Členem strany Moravané se Ctirad Musil stal roku 2020 a jejím předsedou na jaře 2021. Do podzimních parlamentních voleb vkročil coby celostátní lídr a jednička olomoucké kandidátky. Neuspěl, poslanecký mandát nezískal.

Mezi koníčky Ctirada Musila patří zahrádkaření, chov ovcí, historie, paleontologie a přírodní vědy - zoologie a botanika.

Ctirad Musil je svobodný a bezdětný.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Vladimír Špidla
Vladimír Špidla
zobrazit profil Václav Votava
Václav Votava
zobrazit profil Saddám  Husajn
Saddám Husajn
zobrazit profil Barbora Snopková
Barbora Snopková
zobrazit profil Tomáš Raždík
Tomáš Raždík
zobrazit profil Jiří Payne
Jiří Payne
zobrazit profil Jan Kuchař
Jan Kuchař