Vladimíra Vítová

Vladimíra Vítová

Datum narození: 23. 10. 1962
Profese: 1. předsedkyně hnutí Aliance národních sil, publicistka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Vladimíra Vítová se v červnu 2018 stala předsedkyní politického hnutí Aliance národních sil, za něž neúspěšně kandidovala v parlamentních volbách 2021.

Absolvovala obor žurnalistika a politologie na Univerzitě Karlově v Praze. Vladimíra Vítová působila mj. jako mluvčí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, analytička Úřadu vlády ČR či koordinátorka Monitorovacího výboru Evropského sociálního fondu na ministerstvu práce a sociálních věcí.

Vladimíra Vítová byla členkou ČSSD

Tehdy členka ČSSD Vladimíra Vítová vystupovala proti členství ČR v EU a v NATO a proti bombardování Jugoslávie. Roku 2003 se stala předsedkyní spolku České mírové fórum.

Počátkem nového tisíciletí začala Vladimíra Vítová podnikat, jednalo se o poradenství v oblasti společenských věd a rozvoje osobnosti, od roku 2012 v oblasti poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků.

To již Vladimíra Vítová byla od konce roku 2008 jednatelkou firmy Talis, která se věnuje poradenské, vzdělávací, překladatelské, reklamní a vydavatelské činnosti. Kromě toho publikuje např. v Parlamentních listech, na Czech Free Press nebo na stránkách Sputniku.

Vítová kandidovala do Senátu a EP 

Předsedkyní politického hnutí Aliance národních sil (ANS) byla Vladimíra Vítová zvolena v červnu 2018. Od této chvíle považovala za svoji profesní povinnost kandidovat v různých volbách, aby Aliance národních sil vešla ve známost, protože to byla jediná možnost reklamy pro ANS - aby se o ní lidé vůbec dozvěděli.

Za ANS totiž nestojí žádní oligarchové a nemá ani státní příspěvky, a proto si nemůže zaplatit reklamní kampaň. ANS nemá přístup ani do médií, neboť dle vyjádření Nejvyššího správního soudu (viz judikát z roku 2016) mají přístup do mainstremových médií jen strany politicky užitečné. A o tzv. "užitečnosti" rozhodují agentury a jejich výzkumy veřejného mínění.

V podzimních volbách 2018 Vladimíra Vítová kandidovala za ANS do Senátu v obvodu č. 23 - Praha 8. Nedostala se však do druhého kola.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019  Vladimíra Vítová kandidovala symbolicky na posledním místě. Zvolena nebyla. Ve volbách 2020 se o post v Senátu ucházela v obvodu č. 24 - Praha 9. Opět nepostoupila do druhého kola.

Do parlamentních voleb 2021 Vladimíra Vítová vkročila coby celostátní lídryně a jednička kandidátky ANS ve Středočeském kraji. Neuspěla, poslanecký mandát nezískala.

VLADIMÍRA VÍTOVÁ NA REFLEXU

Manželem Vladimíry Vítové byl uznávaný profesor matematiky Tali al Maliki, jehož rodina je v příbuzenském vztahu s iráckým expremiérem Núrí Málikí. Tali al Maliki, člen Komunistické strany Iráku, byl za vlády Saddáma Husajna v disentu. Do Česka přišel jako politický vězeň odsouzený k trestu smrti. Zemřel náhle roku 2003.

 

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Samaš
Miroslav Samaš
zobrazit profil Bohuslav Procházka
Bohuslav Procházka
zobrazit profil Zdeněk Kettner
Zdeněk Kettner
zobrazit profil Jiří Kohoutek
Jiří Kohoutek
zobrazit profil Marcel Chládek
Marcel Chládek
zobrazit profil Monika Oborná
Monika Oborná
zobrazit profil Jiří Oberfalzer
Jiří Oberfalzer