Ivo Svoboda

Datum narození: 6. 4. 1948
Datum úmrtí: 23. 2. 2017
Profese: odsouzený exministr financí
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Bývalý ministr financí Ivo Svoboda odsouzený na pět let vězení za vytunelování firmy Liberta zemřel 23. února 2017 ve věku 69 let.

Ivo Svoboda je český politik, který v letech 1998-1999 zastával funkci ministra financí ve vládě Miloše Zemana a v letech 1997-1997 byl místopředsedou ČSSD.

Někdejší ministr financí byl v roce 2003 odsouzen na 5 let strávených za mřížemi poté, co se svou spolupracovnicí Barborou Snopkovou vytunelovali mělnický podnik Liberta vyrábějící kočárky a invalidní vozíky.

Pravá ruka Iva Svobody Barbora Snopková byla odsouzena na 5,5 let. Údajně měli Ivo Svoboda s Barborou Snopkovou neoprávněně převést 5,5 milionu korun. Úvěr poskytnutý IPB bankou ve výši 6 milionů korun nebyl použit na výrobu ve firmě Liberta, ale Snopková se Svobodou jej použili vyjma půl milionu korun na splacení dluhů své další firmy Omnia.

O OVU SVOBODOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2006 se Ivo Svoboda dočkal třídenního opušťáku. Propuštění z věznice si Ivo Svoboda vysloužil za dobré chování. Exministra Iva Svobodu si jeho spoluvězni chválili a označili ho za noblesního pána. Volné chvíle ve vězení si Ivo Svoboda zkracoval u rybiček a leguána. V roce 2008 byl Ivo Svoboda podmínečně propuštěn z vězení.

Ivo Svoboda zemřel 23. února 2017.

 

Další Politici

zobrazit profil Josef Bazala
Josef Bazala
zobrazit profil Radka Maxová
Radka Maxová
zobrazit profil Mikuláš Ferjenčík
Mikuláš Ferjenčík
zobrazit profil Vojtěch Roček
Vojtěch Roček
zobrazit profil Radoslav Skála
Radoslav Skála
zobrazit profil Vratislav Mynář
Vratislav Mynář
zobrazit profil Lubomír Brož
Lubomír Brož
zobrazit profil Stanislav Fridrich
Stanislav Fridrich