Miluše Horská

Miluše Horská

Datum narození: 26. 4. 1959
Místo narození: Humpolec
Profese: 3. senátorka za Pardubice, pedagožka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Miluše Horská křeslo v horní komoře za obvod č. 43 - Pardubice poprvé získala v roce 2010. V senátních volbách 2022 mandát opět obhájila.

Vystudovala českobudějovickou pedagogickou fakultu. Poté Miluše Horská pracovala jako učitelka a posléze ředitelka základní školy. V roce 2008 začala přednášek na královéhradecké pedagogické fakultě.

Horskou podpořila i koalice SPOLU

Věnuje se zároveň neziskovému sektoru. Roku 2002 se stala předsedkyní správní rady Koalici nevládek Pardubicka. „Snažím se být prospěšná své vlasti jako občan a pomáhám budovat společnost na principech slušnosti, lidskosti a odpovědnosti,“ řekla o sobě Miluše Horská.

V roce 2010 Miluše Horská za hnutí Nestraníci získala křeslo v Senátu v obvodu č. 43 - Pardubice. Ve volbách 2016 post obhájila.

Do senátních voleb 2022 Miluši Horskou vyslala koalice KDU-ČSL a hnutí Nestraníci s podporou koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09). Z prvního místa postoupila do druhého kola, v němž zvítězila.

O MILUŠI HORSKÉ ČTĚTE ZDE>>

Miluše Horská má dvě dcery.

 

Články o celebritě

Prasklo tajemství Koleníka! Slovenský fešák nosí paruku Prasklo tajemství Koleníka! Slovenský fešák nosí paruku Třiačtyřicetiletý divadelní a filmový herec patří na Slovensku bezesporu mezi největší hezouny. Na J... číst článek
Předpověď počasí: Honsová a Horská služba bijí na poplach! Předpověď počasí: Honsová a Horská služba bijí na poplach! Libovat si v počasí nového týdne mohou jen otužilci, milovníci zimních sportů a sněhuláci! Připadne ... číst článek
Předpověď počasí: Od poloviny týdne to začne! Předpověď počasí: Od poloviny týdne to začne! Jako by se počasí nemohlo rozhodnout, zda nás zahnat ke krbu, nebo lákat do přírody na výlet! Zataže... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Zdenka Szukalská
Zdenka Szukalská
zobrazit profil Lucie Orgoníková
Lucie Orgoníková
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská
zobrazit profil Miloslava Rutová
Miloslava Rutová
zobrazit profil Tomáš Müller
Tomáš Müller
zobrazit profil Mikuláš Peksa
Mikuláš Peksa
zobrazit profil František Talíř
František Talíř
zobrazit profil Monika Červíčková
Monika Červíčková