Josef Bazala

Josef Bazala

Datum narození: 14. 2. 1960
Místo narození: Uherské Hradiště
Profese: politik KDU-ČSL, 5. senátor za obvod č. 81 - Uherské Hradiště
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Politik KDU-ČSL Josef Bazala coby dlouholetý starosta Starého Města v senátních volbách 2020 získal křeslo v horní komoře za obvod číslo 81 - Uherské Hradiště.

Po absolvování Střední průmyslové a strojní školy v Uherském Hradišti Josef Balaza pracoval jako nástrojař, technolog, dispečer a zástupce cechu v letecké firmě.

Do komunální politiky Josef Balaza vkročil roku 1998, kdy byl zvolen zastupitelem Starého Města, jehož se o čtyři roky později stal místostarostou. Do KDU-ČSL vstoupil roku 2002. Ve volbách 2006 usedl do křesla starosty a tento post opakovaně obhájil.

Po předchozím neúspěchu se Josef Balaza ve volbách 2012 dostal i do zastupitelstva Zlínského kraje, a to stejně jako ve volbách 2016. Mezitím, tedy v předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, kandidoval do Sněmovny. Štěstí mu nepřálo, podobně jako ve volbách 2017.

Do voleb 2020 lidovci Josefa Balazu vyslali vybojovat post v horní komoře za obvod č. 81 - Uherské Hradiště, což se mu podařilo. Ve druhém kole porazil Iva Valentu (Soukromníci).

Dlouholetý starosta Starého Města Josef Balaza je jedním z bojovníků za výstavbu dálnice D55 a předsedou sdružení 19 obcí mikroregionu Staroměstsko.

Velkým koníčkem Josefa Balazy je hudba. Třináct let vedl folklórní soubor Dolina. Na vojně tančil v souboru Váh v Liptovském Mikuláši. Věnuje se také zpěvu v mužském pěveckém sboru Staroměstští mládenci.

Josef Balaza je ženatý a má tři děti.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Roman Sklenák
Roman Sklenák
zobrazit profil Šárka Jelínková
Šárka Jelínková
zobrazit profil Michaela Blahová
Michaela Blahová
zobrazit profil Zikmund Lucemburský
Zikmund Lucemburský
zobrazit profil Michal Kortyš
Michal Kortyš
zobrazit profil Lukáš Bartoň
Lukáš Bartoň
zobrazit profil Romana Fischerová
Romana Fischerová