Pavel Karpíšek

Pavel Karpíšek

Datum narození: 26. 8. 1969
Místo narození: Plzeň
Profese: politik ODS, senátor
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Pavel Karpíšek, od roku 1993 starosta či místostarosta obce Vejprnice v okrese Plzeň-sever, se ve volbách 2018 stal senátorem za obvod č. 8 - Rokycany.

Po Střední průmyslové škole elektrotechnické v Plzni Pavel Karpíšek absolvoval Fakultu elektrotechnickou Vysoké školy strojní a elektrotechnické (pozdější Západočeská univerzita v Plzni). Poté učil na základní škole v Blatnicích u Nýřan a ještě si doplnil vzdělání na právech.

O PAVLU KARPÍŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Do politiky Pavel Karpíšek vstoupil roku 1990, kdy byl zvolen zastupitelem obce Vejprnice v okrese Plzeň-sever a stal se tamním starostou. Mandát opakovaně obhájil. Mezi lety 2002 a 2010 byl místostarostou obce.

Do ODS Pavel Karpíšek vstoupil v roce 2003. Rok nato zasedl do Zastupitelstva Plzeňského kraje. Mandát též opakovaně obhájil až do voleb 2016, kdy úspěch neměl a skončil jako první náhradník.

Nezadařilo se mu ani s parlamentních volbách 2010 a 2017. Do Sněmovny se nedostal. Zato v senátních volbách 2018 získal křeslo v horní komoře, a to obvod č. 8 - Rokycany, když v druhém kole porazil sociální demokratku Miladu Emmerovou.

Mezi záliby Pavla Karpíška patří také sport, jako fotbal, tenis, lyžování a golf, dále pak turistika, myslivost a rybaření.

Pavel Karpíšek je ženatý. S manželkou Radkou má dcery Adélu, Pavlu a Kláru.

 

Další Politici

zobrazit profil Lubomír Španěl
Lubomír Španěl
zobrazit profil Jaroslav  Menšík
Jaroslav Menšík
zobrazit profil Anna Hubáčková
Anna Hubáčková
zobrazit profil Miluše Horská
Miluše Horská
zobrazit profil Jaroslav Borka
Jaroslav Borka
zobrazit profil Jiří Růžička
Jiří Růžička
zobrazit profil Miroslav Novák
Miroslav Novák
zobrazit profil Jaroslav Bžoch
Jaroslav Bžoch