Alena Karešová

Alena Karešová

Datum narození: 27. 1. 1927
Datum úmrtí: 19. 7. 2019
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Životopis

Herečka Alena Karešová si zahrála výraznou roli přísné fyzikářky ve filmu Zdeňka Trošky Bota jménem Melichar. Tento režisér jí obsadil také do své komedie Slunce, seno, jahody.

Rodiče Aleny Engelmannové nesouhlasili s její uměleckou dráhou, tak si po studiích změnila jméno na Alena Karešová. Kromě toho, že byla divadelní a filmovou herečkou, později působila jako pedagožka na FAMU.

ALENA KAREŠOVÁ - KOMU ODKÁZALA SVÉ TĚLO?!

Tvář a hlas Aleny Karešové znal snad každý, ovšem málokdo si vybavil její jméno. Byla přísnou fyzikářkou ve filmu Zdeňka Trošky Bota jménem Melichar, Pláničkovou v jeho komedii Slunce, seno, jahody nebo laskavou vypravěčkou v seriálech Arabela a Létající Čestmír.

Kromě toho se Alena Karešová objevila ve snímcích Trhák, Sestřičky, Křtiny či ve filmu Dušana Kleina Jak básníkům chutná život. Zahrála si v seriálech 30 případů majora Zemana, My všichni školou povinní nebo Život na zámku.

O ALENĚ KAREŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V kontaktu s Alenou Karešovou byl jako jeden z mála právě režisér Zdeněk Troška, jemuž si stěžovala. Naposledy s ní mluvil po Velikonocích 2019.

Herečka a pedagožka Alena Karešová zemřela 19. července 2019. Bylo jí 92 let.

 

Další Herci

zobrazit profil Patrik Děrgel
Patrik Děrgel
zobrazit profil Magdaléna Borová
Magdaléna Borová
zobrazit profil Zuzana Kronerová
Zuzana Kronerová
zobrazit profil Jitka Kocurová
Jitka Kocurová
zobrazit profil Antonie Talacková
Antonie Talacková
zobrazit profil Michalina Olszańska
Michalina Olszańska
zobrazit profil Renée Zellweger
Renée Zellweger