Jiří Hynek

Datum narození: 20. 12. 1960
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: manažer, politik, diplomat
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Manažer Jiří Hynek byl jedním z neúspěšných kandidátů na post prezidenta ve volbách 2018. Ve volbách 2021 se za hnutí Přísaha nedostal do Sněmovny.

Po maturitě Jiří Hynek absolvoval obor matematická informatika, teoretická kybernetika a teorie systémů na Matematicko-fyzikální fakultě UK v Praze. Pracovní kariéru zahájil v Tesle Kolín, dále byl mj. spoluzakladatelem softwarové firmy, generálním ředitelem Karlovarského porcelánu či šéfem Správy základních registrů.

JIŘÍ HYNEK - ROZHOVOR PRO DENÍK E15

Roku 2011 získal post výkonného ředitele a prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu. Stal se členem rady ministerstva obrany pro aplikovaný výzkum, vývoj a inovace nebo členem Mensa ČR. V roce 2008 Jiří Hynek obdržel Čestný odznak Přemysla Otakara II., krále železného a zlatého.

V zimě 2016 byl Jiří Hynek jedním ze zakládajících členů strany Realisté a stal se jejím tajemníkem. Do parlamentních voleb 2017 jej partaj vyslala jako lídra v Ústeckém kraji. Strana ve volbách neuspěla.

Realisté si Jiřího Hynka vybrali i jako svého kandidáta na prezidenta České republiky. Ve volbách 2018 se neprobojoval do druhého kola. Stejně jako téhož roku ve volbách senátních.

Členství u Realistů Jiřímu Hynkovi zaniklo v červenci 2019 v souvislosti s rozpuštěním strany.

Po vzniku hnutí Přísaha v lednu 2021, které založil bývalý elitní detektiv Robert Šlachta, se Jiří Hynek stal členem jeho poradního týmu pro oblast obrany a bezpečnosti.

V parlamentních volbách 2021 Jiří Hynek coby nestraník byl lídrem hnutí Přísaha v Praze. Poslanecký mandát nezískal. Hnutí se vzhledem k tomu, že získalo jen 4,68 % hlasů, do dolní komory nedostalo.

O JIŘÍM HYNKOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi zájmy Jiřího Hynka patří sport, léta se účastnil Jizerské padesátky, dále pak myslivost a rybaření. Na úrovni národní ligy hrával šachy.

Jiří Hynek má čtyři děti - z prvního manželství syna a dceru, z druhého s půvabnou chotí Eliškou dva syny.

         

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Tomáš Matonoha
Tomáš Matonoha
zobrazit profil Vladimír Čapka
Vladimír Čapka
zobrazit profil Václav Čížkovský
Václav Čížkovský
zobrazit profil Michaela Habáňová
Michaela Habáňová
zobrazit profil Monika Sommerová
Monika Sommerová
zobrazit profil Barbora Hrzánová
Barbora Hrzánová
zobrazit profil Marieke Vervoort
Marieke Vervoort
zobrazit profil Michal Ďuriš
Michal Ďuriš