Ondřej Šrámek

Ondřej Šrámek

Datum narození: 22. 12. 1954
Místo narození: Ostrava
Profese: dramaturg, kreativní producent

Související celebrity

Životopis

Dramaturg a kreativní producent ČT Ondřej Šrámek, který též spolupracoval s několika divadly a s rádiem Vltava, obdržel v říjnu 2019 Cenu Thálie za šíření divadelního umění v televizi.

Vystudoval dramaturgii na Divadelní fakultě AMU. Ještě před dokončením školy Ondřej Šrámek pracoval jako redaktor uváděcího oddělení v Československé televizi. Tam a pak v České televizi začal roku 1980 působit jako dramaturg a posléze kreativní producent.

Kromě toho Ondřej Šrámek coby dramaturg pracoval na částečný úvazek mj. tři roky v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, tři ve Východočeském divadle v Pardubicích nebo tři roky v divadle Pražské konzervatoře.

Po roce 2000 Ondřej Šrámek zhruba pět spolupracoval na operních pořadech s Českým rozhlasem Vltava. Roku 2010 se stal externím pedagogem pražské DAMU.

Počátkem října 2019 obdržel Cenu Thálie za šíření divadelního umění v televizi. „Cenu jsem nečekal. Neberu ji jako ocenění pro sebe, ale pro celý obor, což považuji za důležité,“ řekl Ondřej Šrámek pro Celebwiki.

Ondřej Šrámek je svobodný a bezdětný.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Bruce Willis
Bruce Willis
zobrazit profil Pavla Dostálová
Pavla Dostálová
zobrazit profil Krystyna Pyszková
Krystyna Pyszková
zobrazit profil Martin Čermák
Martin Čermák
zobrazit profil Vladimír Koníček
Vladimír Koníček
zobrazit profil Iva Nárožná
Iva Nárožná
zobrazit profil Marcel Chládek
Marcel Chládek