Zdeněk Podhůrský

Datum narození: 21. 3. 1959
Místo narození: Praha
Profese: herec, moderátor, fotograf, zpěvák, dabingový režisér, dabér
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Zdeněk Podhůrský, zpěvák a kytarista rockové kapely Underhill, šéf galerie a vyhledávaný dabér, se coby herec proslavil v Černých baronech.

Po stavební průmyslovce Zdeněk Podhůrský absolvoval pražskou DAMU. Čtyři roky byl členem již neexistujícího Pradivadla. Hostoval v Divadle E. F. Buriana a ve Stavovském divadle.

Podhůrský prodával na Karlově mostě

Před kamerou se Zdeněk Podhůrský proslavil jako Černý prince v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci a rolí vojína Vločky v kultovních Černých baronech.

Po Sametové revoluci 1989 se Zdeněk Podhůrský živil prodejem obrázků na Karlově mostě a vyřezáváním loutek. Otevřel si i galerii naivního umění, kde zprvu vystavovala jeho v pořadí druhá manželka Markéta Podhůrská. Vydali spolu i knihu dětských básní Všelicosy.   

Podhůrský byl muzikálový vrah i ďábel

K divadlu se Zdeněk Podhůrský po dvou letech vrátil. Vraha ztvárnil v muzikálu Krysař a ďábla v Jackovi Rozparovačovi. V televizi moderoval vědomostní soutěž Pálí vám to? V roce 2006 založil rockovou kapelu Underhill, v níž zpívá a hraje na kytaru. Nahrál s ní album Mene Tekel. Zúčastnil se i taneční soutěže Bailando.

Zdeněk Podhůrský se také věnuje dabingu, který i režíruje, dále fotografování a vlastnil palačinkárnu na pražském Žižkově. 

První manželka Hana Podhůrská s ním má dvě děti. Dceru má Zdeněk Podhůrský s druhou ženou Markétou. Předtím byl krátce s tragicky zesnulou zpěvačkou Ivetou Bartošovou. Chodil také s modelkou Ilonou Andrejsovou, se kterou se seznámil na charitativní akci.

 

Články o celebritě

10 let od sebevraždy Ivety Bartošové (†48): 14 mužů, kteří poznamenali její život 10 let od sebevraždy Ivety Bartošové (†48): 14 mužů, kteří poznamenali její život Přesně před 10 lety, tedy 29. dubna 2014, se zpěvačka Iveta Bartošová (†48) rozhodla svůj život ukon... číst článek
Slavný exmilenec Bartošové (†48) Podhůrský slavil 65. Bronzový penis a vilná blondýnka! Slavný exmilenec Bartošové (†48) Podhůrský slavil 65. Bronzový penis a vilná blondýnka! Na 65 nevypadá, ale čas jeho narození mluví jasně. Herec a moderátor Zdeněk Podhůrský oslavil půl ku... číst článek
Velkolepá premiéra Bídníků: Plejáda nádhery! Pomeje po nemoci, Šporcl v obležení krásy i Vendula s manželem Velkolepá premiéra Bídníků: Plejáda nádhery! Pomeje po nemoci, Šporcl v obležení krásy i Vendula s manželem Pražská muzikálová scéna GoJa už se opět zahalila do slavnostního hávu premiéry a vrátila do hry leg... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská
zobrazit profil Jakub Prachař
Jakub Prachař
zobrazit profil Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
zobrazit profil Zdeněk  Žák
Zdeněk Žák
zobrazit profil Eliška Boušková
Eliška Boušková
zobrazit profil Tomáš Weber
Tomáš Weber
zobrazit profil Vincent D'Onofrio
Vincent D'Onofrio
zobrazit profil Igor Orozovič
Igor Orozovič