Nicole Fryčová

Nicole Fryčová

Datum narození: 7. 9. 1995
Místo narození: Mělník
Profese: paralympionička, odbornice v oblasti zdravotně postižených
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Paralympionička Nicole Fryčová se v týmu hnutí Přísaha stala poradkyní v oblasti přístupnosti pro osoby se zdravotním postižením.

Bronzová medailistka ze Světových her zrakově postižených sportovců Nicole Fryčová v roce 2021, kdy začala pracovat v týmu hnutí Přísaha, studovala práva na Univerzitě Karlově v Praze.

Paralympionička Nicole Fryčová, která se věnuje odstraňování bariér a stereotypů vůči lidem se zdravotním postižením, se stala předsedkyní Odborné skupiny pro přístupnost veřejné správy a veřejných služeb pod Vládním výborem pro osoby se zdravotním postižením.

Začala též externě spolupracovat s Kanceláří veřejného ochránce práv. Nicole Fryčová od hnutí Přísaha, jež v lednu 2021 založil někdejší elitní policista Robert Šlachta, přijala nabídku radit s vytvořením společnosti, kde jsou všichni bráni jako rovnocenní partneři bez ohledu na jejich zdravotní postižení.

Za hnutí Přísaha Nicole Fryčová v parlamentních volbách 2021 kandidovala jako jeho lídryně v Plzeňském kraji. Do dolní komory se nedostala, hnutí totiž získalo jen 4,68 % hlasů.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Stellan Skarsgård
Stellan Skarsgård
zobrazit profil Jacob Erftemeijer
Jacob Erftemeijer
zobrazit profil Radek Meidl
Radek Meidl
zobrazit profil Kristina Taberyová
Kristina Taberyová
zobrazit profil Jana Koláříková
Jana Koláříková
zobrazit profil Jan Švejdar
Jan Švejdar
zobrazit profil Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič
zobrazit profil Eden Hazard
Eden Hazard